Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mercedes-Benz EQG Concept: Η G-Class του μέλλοντος (+video)

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQG Concept: Η G-Class του μέλλοντος (+video)

Mobility

Mercedes-Benz EQG Concept: Η G-Class του μέλλοντος (+video)

Mobility

Η Mercedes-Benz παρουσίασε επίσημα το EQG Concept στο 2021 IAA Mobility Show στο Μόναχο, το οποίο είναι μια προεπισκόπηση για την πλήρως ηλεκτρική έκδοση της G-Class.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes διατηρεί τον στιβαρό χαρακτήρα του G-Wagen και έφερε τις off-road ικανότητές τους στην ηλεκτρική εποχή με κινητήρα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το EQG Concept μοιάζει να είναι αρκετά κοντά στην παραγωγή καθώς διατηρεί τα περισσότερα κομμάτια του αμαξώματος της δεύτερης γενιάς G-Class (W463). Παράλληλα ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία EQ όπως η φωτιζόμενη πλήρως καλυμμένη μάσκα και η διχρωμία στο αμάξωμα.

Το concept έχει επίσης ράβδους έξτρα φωτισμού LED τοποθετημένους στην οροφή, φωτισμένα πλαϊνά προστατευτικά, ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών μοναδικής σχεδίασης, πιο αεροδυναμικούς προφυλακτήρες και χώρο αποθήκευσης εμπνευσμένου από κουτί τοίχου, εκεί που ήταν η θέση του εφεδρικού τροχού.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως ηλεκτρικό, το EQG εξακολουθεί να βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας της G-Class, με ανεξάρτητη ανάρτηση μπροστά και άκαμπτο άξονα πίσω. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου που λειτουργεί με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με την μπαταρία ενσωματωμένη στο πλαίσιο για χαμηλό κέντρο βάρους.

Η Mercedes δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης, καθώς το αυτοκίνητο είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι το EQG θα είναι εφοδιασμένο με τέσσερις ξεχωριστά ελεγχόμενους ηλεκτροκινητήρες που παρέχουν «τεράστια δύναμη έλξης και έλεγχο», κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ταχύτερο από την… Mercedes-AMG G63.

Advertisement

Χάρη στην άμεσα διαθέσιμη ροπή των ηλεκτρονικών κινητήρων και το κιβώτιο 2 ταχυτήτων, η Mercedes δηλώνει ότι το EQG θα έχει «ικανότητα αναρρίχησης έως και… 100% το κατάλληλο έδαφος».

Advertisement

Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για την πρεμιέρα του EQG. Ωστόσο, στο τέλος της εξέλιξής του, η Mercedes θα το πάει για μια απαιτητική δοκιμαστική διαδρομή στο βουνό Schöckl ύψους 1.445 μέτρων στο Γκρατς, προκειμένου να αποδείξει τις ικανότητες του.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Mercedes το EQE θα κυκλοφορήσει με δύο παραλλαγές, δύναμης 288 και 350 ίππων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η σούπερ υβριδική Mercedes-AMG GT 63 S E Performance
Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα είναι κορυφαία off road;
Mercedes G-Class: Κατασκευή υψηλής αντοχής (video)