Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Maserati MC20 θα μπορούσε να είναι μία σύγχρονη Dino (video)

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Maserati MC20 θα μπορούσε να είναι μία σύγχρονη Dino (video)

ΝΕΑ

Η Maserati MC20 θα μπορούσε να είναι μία σύγχρονη Dino (video)

ΝΕΑ

Το νέο top-model της εταιρείας από τη Μοντένα δεν διστάζει να κοιτάξει στα μάτια πολλά από τα μοντέλα της Ferrari. Θα μπορούσε να είναι και στην γκάμα της ως μία σύγχρονη Dino, έστω και αν η τιμή της στη Γερμανία είναι περίπου 200.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες το μοντέλο βρέθηκε στην πίστα, ώστε να εξεταστεί στην πράξη το set-up της ανάρτησης, αλλά και η αποδοτικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, ενώ λίγο αργότερα είδαμε την MC20 να «χορεύει» στα χιόνια, μιας και στο μικροσκόπιο είχε μπει η συμπεριφορά της σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Πλέον σειρά παίρνει ένα video του Motor Magazine, όπου βλέπουμε το κεντρομήχανο ιταλικό supercar να περιμένει με ανυπομονησία στη γραμμή της εκκίνησης. Αίφνης, ο άνθρωπος που κάθεται πίσω από το τιμόνι βυθίζει το πόδι του στο γκάζι, με την MC20 να «καταπίνει» την ευθεία. Παράλληλα, έχουμε εικόνα και από τον πίνακα οργάνων, όπου βλέπουμε το ψηφιακό ταχύμετρο να «εκτοξεύεται» κοντά στα 200 km/h.

Advertisement
Advertisement

H συμβατική MC20 (σ.σ. θα διατεθεί και ηλεκτροκίνητη εκδοχή) ενσωματώνει έναν 3λιτρο V6 twin-turbo των 630 ίππων και 730 Nm ροπής, που φημολογείται πως έχει σχέση συγγένειας με την ιταλική μάρκα από το Μαρανέλο.

Όπως, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει η Maserati, η MC20 δεν έχει κανένα κοινό εξάρτημα με τη Ferrari, μιας και αποτελεί το μοντέλο-σημαιοφόρο της εταιρείας ώστε να επιστρέψει η τελευταία στις ρίζες της και να την οδηγήσει σε μια  νέα εποχή.

Advertisement

Αναφορικά με το εξακύλινδρο μοτέρ, όπως έχουν εξηγήσει οι άνθρωποι της Maserati, αποτελεί το προϊόν ατελείωτων εργατοωρών και μακροχρόνιας έρευνας, και δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του ισχυρότερου V6 της αυτοκινητοβιομηχανίας. Καθοριστικό ρόλο παίζει η τεχνολογία Twin Combustion, όπου για κάθε κύλινδρο ο ψεκασμός καυσίμου γίνεται είτε στον βασικό θάλαμο καύσης είτε σε έναν προθάλαμο που βρίσκεται πάνω του. Ουσιαστικά ο κινητήρας έχει δύο επιλογές ανάφλεξης και η ECU αποφασίζει την καλύτερη, κάτι που προσφέρει ταχύτερη και πιο αποδοτική καύση.

Advertisement

Η ανάρτηση διαθέτει διπλά ψαλίδια από σφυρηλατημένο αλουμίνιο με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα ενεργά αμορτισέρ, το δάπεδο είναι υψηλής τεχνολογίας και έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω διπλοσύμπεκτου 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για βέλτιστη κατανομή της ροπής, ανάλογα τις εκάστοτε συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Supercars: Έκρηξη πωλήσεων παρόμοια με της μεταπολεμικής εποχής
Στις 5 Μαΐου η πιο “καυτή” έκδοση της Ferrari 812 Superfast
To εντυπωσιακής εμφάνισης Daytona Shooting Break Hommage

Advertisement