Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To εντυπωσιακής εμφάνισης Daytona Shooting Brake Hommage

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To εντυπωσιακής εμφάνισης Daytona Shooting Brake Hommage

ΝΕΑ

To εντυπωσιακής εμφάνισης Daytona Shooting Brake Hommage

ΝΕΑ

Το σχεδιαστικό στούντιο Niels van Roij Design μας παρουσιάζει το Daytona Shooting Brake Hommage, που αποτίνει φόρο τιμής στο ομώνυμο μοντέλο της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός καροσερίστας, όπως δείχνει και το παρελθόν έχει μία ιδιαίτερη έφεση στην σχεδίαση αμαξωμάτων shooting brake, έχοντας ως βάση μοντέλα όπως η Rolls Royce Wraith, το Tesla Model S και η Ferrari 550 Maranello.

Τελευταία έχει αφοσιωθεί στο Daytona Shooting Brake Hommage, που όπως ακούγεται λογικό θα βασίζεται στο αντίστοιχο μοντέλο της φίρμας από το Μαρανέλο, την 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1975. Από τα τελευταία σκίτσα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούμε κάποια από τα χαρακτηριστικότερα σημεία του αμαξώματος, όπως το επιθετικό εμπρός ρύγχος, τα λεπτής σχεδίασης φωτιστικά σώματα και την ευμεγέθη γρίλια.

Advertisement
Advertisement

Κοιτώντας το προφίλ του μοντέλου, είναι ευδιάκριτη η σχεδιαστική φιλοσοφία shooting brake, με την επιμηκυμένη γραμμή οροφής, ενώ πίσω κυριαρχούν η κάθετη γυάλινη επιφάνεια που περιλαμβάνει τα φωτιστικά σώματα και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

Ο ιδιοκτήτης του στούντιο Niels van Roij δεν αναφέρει ακόμα πάνω σε ποιο μοντέλο βασίζεται το Daytona Shooting Brake Hommage, αν και βάση του σχεδιαστικού μοτίβου μοιάζει πιο πιθανή η Ferrari 599 GTB. Εάν και εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, τότε κάτω από το καπό του εντυπωσιακού supercar θα υπάρχει ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6,0 λίτρων, με ισχύ 620 ίππους και 608 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται είτε με το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με το χειροκίνητο.

Διαβάστε επίσης:
Η νέα BMW Σειρά 4 γίνεται ψηφιακό shooting brake
Με έκδοση Shooting Brake το νέο VW Arteon
Dodge Viper Shooting Brake: Η τρέλα της νοσταλγίας…

Advertisement