Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με αμείωτους ρυθμούς οι δοκιμές της Maserati MC20

Ελλάδα 13:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αμείωτους ρυθμούς οι δοκιμές της Maserati MC20

ΝΕΑ

Με αμείωτους ρυθμούς οι δοκιμές της Maserati MC20

ΝΕΑ

Το νέο supercar της Maserati, η MC20 συνεχίζει τις εντατικές δοκιμές, τόσο σε δημόσιους δρόμους, όσο και σε πίστα.

Advertisement
Advertisement

Το πολυ-αναμενόμενο μοντέλο της ιστορικής φίρμας από τη Μόντενα, ήδη έχει κάνει την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση σε μία περιορισμένη ομάδα εκπροσώπων του ειδικού Τύπου, κυρίως του Ιταλικού, με τη διαφορά ότι ήταν έκδοση προ-παραγωγής.

Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της Maserati θέλουν να είναι 100% έτοιμοι για το νέο τους supercar, προτού αποφασίσουν να το παρουσιάσουν και επισήμως στους δημοσιογράφους. Η ίδια η εταιρεία μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, μας ενημερώνει ότι οι δοκιμές της MC20 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αυτή τη φορά σε περιβάλλον πίστας, εξού και οι συγκεκριμένες εικόνες του καμουφλαρισμένου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται μέσα από το εργοστάσιο, οι τεχνικοί της εταιρείας έχουν επικεντρωθεί στο να βρουν το ιδανικό set-up της ανάρτησης, όπως και να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας της MC20. Και τι πιο ιδανικό από μία πίστα, όπως αυτή που βρίσκεται στην περιοχή της Marzaglia, στα πέριξ της Μόντενα.

Advertisement

Η νέα Maserati MC20 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της μέσα στο καλοκαίρι του 2021 και σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της είναι η μονάδα ισχύος που την εφοδιάζει. Πιο συγκεκριμένα ο V6 twin-turbo κινητήρας των 3,0 λίτρων με κωδικό όνομα «Nettuno» αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm ροπής, είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου in-house, διαθέτει διπλό ψεκασμό και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Φυσικά, η ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ενώ οι επιδόσεις είναι ανάλογες της κατασκευής, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 323 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης:
Maserati: Με 13 νέα μοντέλα η επανάκαμψη
H φαντασμαγορική παρουσίαση της Maserati MC20 (video)
Ανάλυση: Tι νέο φέρνει η MASERATI MC20

Advertisement