Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Supercars: Έκρηξη πωλήσεων παρόμοια με την μεταπολεμική εποχή

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Supercars: Έκρηξη πωλήσεων παρόμοια με την μεταπολεμική εποχή

ΝΕΑ

Supercars: Έκρηξη πωλήσεων παρόμοια με την μεταπολεμική εποχή

ΝΕΑ

Πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες που είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Η βελτίωση της ψυχολογίας αλλά και ο φόβος του θανάτου που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού αποτέλεσαν τις δύο βασικές αιτίες που οδήγησαν πλούσιους ανθρώπους πίσω από το τιμόνι κάποιου υπερπολυτελούς ή sportcar αυτοκινήτου με αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους να καταγράφουν άνοδο παρόμοια με εκείνη που είχε καταγραφεί τη μεταπολεμική εποχή!

Μάλιστα παρά το γεγονός πως πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα κάποιοι κατασκευαστές μοναδικών αυτοκινήτων είδαν την κερδοφορία τους να ανεβαίνει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini είδε τα ετήσια κέρδη της σε επίπεδα ρεκόρ από οποιοδήποτε άλλο έτος, παρά το γεγονός ότι – όπως η Porsche και η Ferrari – οι πωλήσεις ήταν στην πραγματικότητα χαμηλότερες από το 2019.

Η Aston Martin, μετά την ανακεφαλαιοποίηση 1,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2020, φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η εταιρεία προβλέπει ότι θα συνεχίσει να παρουσιάζει κέρδη ως και το 2023.

Ο Adrian Hallmark της Bentley ανέφερε ότι: «Το 2020 ήταν η πιο οικονομικά δυνατή χρονιά για την εταιρεία από το 2003 – ενώ από τον Ιανουάριο του 2021 οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί ήδη κατά 50% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020 ενώ αυτή τη στιγμή οι πωλήσεις μας είναι περίπου 30% υψηλότερες από πέρυσι, ακόμη και αν η περσινή χρονιά έσπασε τα ρεκόρ. Ωστόσο δεν βλέπουμε ύφεση για τους επόμενους μήνες αλλά μεταπολεμική έκρηξη». Η εταιρεία παρέδωσε 11.206 οχήματα το 2020, σημειώνοντας άνοδο 1,8% αλλά σηματοδοτεί την υψηλότερη απόδοση της εταιρείας μέσα στα 101 χρόνια λειτουργίας της σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg.

Advertisement

Η Bugatti είχε παρόμοια ποσοστά τζίρου. Ο Stephan Winkelmann, παραδέχθηκε ότι είναι «έκπληκτος» από το πόσο καλά πουλάει η μάρκα, υπογραμμίζοντας ότι το 2020 ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά κερδοφορίας.

Ο Oliver Blume της Porsche επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το 2020 ήταν ένα «φανταστικό επίτευγμα», λέγοντας ότι τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, αυξημένα κατά 100 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2019.

Advertisement

Η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που παρουσίασε πτώση είναι η Rolls-Royce Motor Cars Americas, με τον CEO της Martin Fritsches να εκφράζει την ανησυχία του για την απότομη πτώση των πωλήσεων το 2020, ωστόσο θεωρεί ότι η εταιρεία θα ανακάμψει μέσα στο 2021 καθώς οι παραγγελίες έχουν αρχίσει να καταφθάνουν το τρίτο τρίμηνο.»

Διαβάστε επίσης:

Άνοδο-ρεκόρ 142% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Μάρτιο!
Ευρώπη: Ρεκόρ στις πωλήσεις των SUV
Άνοδο 344% σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ στην Ελλάδα!

Advertisement