Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ισχυρή Maserati MC20 λικνίζεται στα χιόνια (video)

Ελλάδα 21:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ισχυρή Maserati MC20 λικνίζεται στα χιόνια (video)

ΝΕΑ

Η ισχυρή Maserati MC20 λικνίζεται στα χιόνια (video)

ΝΕΑ

Η εταιρεία από τη Μοντένα υποβάλλει την MC20 σε επίμονες και επίπονες δοκιμές, θέλοντας να εξετάσει τη συμπεριφορά της σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Advertisement
Advertisement

Σε καθεστώς οικονομικής δυσπραγίας έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια η Maserati, με αποκορύφωμα το τρίτο τρίμηνο του 2018, όταν «είδε» τα κέρδη της να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση της τάξης του 87%.

Οι διοικούντες της μάρκας από τη Μοντένα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βγάλουν τη μάρκα από τη χειμερία νάρκη, έχοντας ως αιχμή του δόρατος την MC20.

Προτού, ωστόσο, πραγματοποιηθούν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου, οι άνθρωποι της Maserati θέλουν να εξασφαλίσουν πως το αυτοκίνητο θα βρίσκεται… στο 100% του.

Advertisement
Advertisement

Λίγες εβδομάδες, λοιπόν, μετά τις «καμουφλαρισμένες δοκιμές» σε πίστα (στην περιοχή της Marzaglia), όπου στο μικροσκόπιο τοποθετήθηκε το set-up της ανάρτησης, σειρά παίρνουν κάποια τεστ στο χιόνι.

Αυτά διενεργήθηκαν στο λευκό τοπίο της Λομβαρδίας και στο Ghiacciodromo Livigno (Sondrio), την πιο δημοφιλή πίστα χιονιού και πάγου της Ιταλίας.

Advertisement

Στόχος του εξειδικευμένου προσωπικού της Maserati ήταν να αξιολογήσει την εκκίνηση της MC20 με κρύο κινητήρα, την απόδοση των ελαστικών σε χαμηλή θερμοκρασία, αλλά και τη συμπεριφορά (χειρισμό) του supercar σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλής πρόσφυσης.

Επιπροσθέτως, εξετάστηκε η λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, της μπαταρίας, της ανάρτησης, αλλά και των φρένων, με τη Maserati να ενημερώνει πως οι ακραίες συνθήκες, δεν «λάβωσαν» την MC20.

Advertisement

Το μοντέλο θα διατίθεται τόσο σε έκδοση coupe όσο και κάμπριο, με V6 twin-turbo των 630 ίππων αλλά και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή, η οποία θα διατεθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αναφορικά με το θερμικό μοτέρ, πρόκειται για έναν 3λιτρο με τεχνολογία καύσης από την F1, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,0 sec, ενώ το 0-200 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 8,8 sec.

Advertisement

Περί τιμής, τέλος, τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 200.000 και 300.000 ευρώ. Αδιαπραγμάτευτος στόχος της Maserati είναι να καταστήσει την MC20 ελαφρύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας της.

Δείτε τη Maserati MC20 να λικνίζεται στα χιόνια στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:
Η Maserati Bora γίνεται 50 ετών
Πρώτες εικόνες από τη νέα Maserati Grecale
Η νέα εποχή της Maserati