Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lancia θα γίνει η Mercedes της Stellantis!

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lancia θα γίνει η Mercedes της Stellantis!

ΝΕΑ

Η Lancia θα γίνει η Mercedes της Stellantis!

ΝΕΑ

Ένας τόσο μεγάλος όμιλος με τόσα πολλά σήματα δεν μπορεί να μην έχει μια κορυφαία μάρκα που θα αντιπροσωπεύει κορυφαία επίπεδα άνεσης, τεχνολογίας και πολυτέλειας.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της Lancia θα μοιάζει με παραμύθι. Από εκεί που ήταν ένα εμβληματικό σήμα με ένδοξη ιστορία στους αγώνες και ένα μοναδικό στίγμα στον χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας, τα τελευταία χρόνια βρέθηκε να έχει μία μονοδιάστατη παρουσία. Με την Ypsilon, αποκλειστικά περιορισμένη στην αγορά της Ιταλίας.

Ευτυχώς, για την Lancia, οι Ιταλοί της FCA δεν τράβηξαν εντελώς την πρίζα, αλλά διατήρησαν την μάρκα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία εντός συνόρων. Και για καλή της τύχη, μετά την συγχώνευση της FCA με το PSA Group, η Stellantis αποφάσισε όχι μόνο να επαναφέρει πλήρως την Lancia, αλλά να την τοποθετήσει στην αγορά ως το πιο premium σήμα της.

Η Lancia θα λανσάρει το νέο Ypsilon μέσα στο 2024 και θα έχει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις καθώς και πλήρως ηλεκτρικές. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει ο στόχος ώστε η Lancia να είναι κερδοφόρα μέσα από τις πωλήσεις μικρότερου όγκου και για να επιτευχθεί αυτό θα δοθεί βαρύτητα και σε μεγαλύτερα -από την Ypsilon- μοντέλα με premium χαρακτήρα. Τα οποία θα έχουν ως σημείο αναφοράς τα Mercedes, κυρίως σε ότι αφορά στην στρατηγική πωλήσεων με υψηλότερη κερδοφορία από μικρότερο όγκο.

Advertisement
Advertisement

«Σαφώς οι όγκοι είναι σημαντικοί, αλλά οι στόχοι μας αφορούν την κερδοφορία», δήλωσε ο CEO της μάρκας, Luca Napolitano, σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Πρέπει ακόμη να δουλέψουμε και πρέπει να δούμε ένα σημείο αναφοράς… που για εμάς είναι η Mercedes. Δεν εννοώ ότι θέλουμε να ανταγωνιστούμε ενάντια στη Mercedes, αυτό θα ήταν αφελές, αλλά αυτό είναι ένα πρότυπο αυτού που βλέπουμε», είπε ο Napolitano.

O CEO της Lancia παρουσίασε ένα 10ετές σχέδιο στον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares, για να επαναλανσάρει τη Lancia, βασισμένο σε τρία νέα μοντέλα: το νέο προαναφερόμενο Ypsilon, ένα κόμπακτ crossover που αναμένεται το 2026 ακολουθούμενο από ένα κόμπακτ hatchback στο 2028. Και τα δύο θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Advertisement

Ο Napolitano είπε πως ένας από τους στόχους της Lancia θα είναι η καθιέρωση της στην Stellantis ως η μάρκα με το υψηλότερο ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών στην κατασκευή των αυτοκινήτων της. Και αν τα πράγματα πάνε καλά στην Ευρώπη, η Lancia θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμη και στην Ιαπωνία ή την Αυστραλία. Μακάρι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η εμβληματική Lancia Delta Integrale ξανά στους αγώνες! (+video)
H Lancia Delta Evo-e είναι το πιο αμφιλεγόμενο ηλεκτρικό restomod
Επίσημο: Alfa Romeo, DS και Lancia θα γίνουν 100% ηλεκτρικές

Advertisement