Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lancia Gamma στα χνάρια της σειράς 4 της BMW

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lancia Gamma στα χνάρια της σειράς 4 της BMW

ΝΕΑ

Η Lancia Gamma στα χνάρια της σειράς 4 της BMW

ΝΕΑ

Το εμβληματικό όνομα επιστρέφει στη μελλοντική γενιά της Lancia και έχει μεγάλα σχέδια…

Advertisement
Advertisement

Η Lancia αποκάλυψε, επισήμως, τα πλάνα της για την επόμενη δεκαετία και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το «ταξίδι» ξεκινά με την παρουσίαση του νέου Ypsilon το 2024, ακολουθούμενο από το λανσάρισμα της εμβληματικής Gamma EV το 2026 και κορυφώνεται με μία πλήρως ηλεκτρική Delta, το 2028.

Το 2026, η Lancia πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της, στο πρώτο της αποκλειστικό ηλεκτρικό όχημα, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Melfi, στην Ιταλία. Με μήκος 4,7 μέτρα, θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με μια BMW 4-series.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο, λέει ότι θα είναι ένα κομψό fastback που θα βασίζεται στη μεσαία πλατφόρμα STLA.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν είχε επιβεβαιώσει την επιστροφή του εμβληματικού ονόματος Gamma. «Το δεύτερο εμβληματικό μας αυτοκίνητο, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2026, θα ονομαστεί «Gamma»», επανέλαβε ο Ναπολιτάνο.

Χάρη στην πλατφόρμα και τις εν εξελίξει μπαταρίες της Stellantis, η Lancia προβλέπει ότι το μοντέλο θα έχει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Αναμένει επίσης το 50% των πωλήσεων του EV, να προέρχεται από ευρωπαϊκές χώρες εκτός Ιταλίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα φανταζόσασταν έτσι τη νέα Lancia Ypsilon;
Τη λιγουρεύεστε; Lancia Delta Integrale έτοιμη για το Σαφάρι!
Η Lancia Pu+Ra HPE στο δρόμο!