Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai ξεκάθαρα θέλει να επανεφεύρει το τιμόνι

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai ξεκάθαρα θέλει να επανεφεύρει το τιμόνι

ΝΕΑ

Η Hyundai ξεκάθαρα θέλει να επανεφεύρει το τιμόνι

ΝΕΑ

Μετά την κατάθεση του σχεδίου για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων της τοποθέτησης του πίνακα οργάνων στο τιμόνι, η Hyundai φέρνει στο προσκήνιο και την τεχνολογία που θα επιτρέψει στο τιμόνι να είναι πτυσσόμενο.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai όπως όλα δείχνουν έχει βαλθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποία βλέπουμε το τιμόνι του αυτοκινήτου.

Από τη Hyundai Mobis που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και την παραγωγή πρωτοτύπων, βρίσκουμε την αρχική υλοποίηση της ιδέας του «πτυσσόμενου τιμονιού» που απομακρύνεται και αποθηκεύεται μέσα στο ταμπλό, όταν δεν χρειάζεται. Μπορεί να κινείται εμπρός και πίσω συνολικά 25 εκατοστά για να έρθει εκεί που το θέλει ο οδηγός προκειμένου να έχει την καλύτερη δυνατή θέση πίσω του, ενώ μπορεί να αποτραβηχτεί μέσα στο ταμπλό όταν δεν είναι απαραίτητο για την κίνηση του αυτοκινήτου- προφανώς στη μελλοντική χρήση που θα εμπλέκει πολύ περισσότερο την αυτόνομη μετακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας για τη συγκεκριμένη συσκευή, έχει ήδη κατατεθεί και η εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να την πουλήσει και σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων στο μέλλον. «Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε καινοτομίες προσανατολισμένες προς το μέλλον με βάση την τεχνογνωσία μας για τις βασικές τεχνολογίες» δήλωσε ο Jang-don Choi που είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη πλαισίων και της ασφάλειας της Hyundai Mobis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Η Hyundai βρήκε το ιδανικό μείγμα εμπειρίας & ταλέντου
Η Hyundai ετοιμάζει πίνακα οργάνων για το τιμόνι
Hyundai: Αυτόνομο πρωτότυπο για το Μόναχο