Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Η Hyundai βρήκε το ιδανικό μείγμα εμπειρίας & ταλέντου

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Η Hyundai βρήκε το ιδανικό μείγμα εμπειρίας & ταλέντου

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Η Hyundai βρήκε το ιδανικό μείγμα εμπειρίας & ταλέντου

ΑΓΩΝΕΣ

Το 2022 φέρνει μία νέα εποχή σε ότι αφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αφού έχουμε την έλευση νέων τεχνικών κανονισμών και των υβριδικών αγωνιστικών θηρίων της κατηγορίας Rally1.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το νέο κεφάλαιο, η Hyundai Motorsport που κατέκτησε τους τίτλους των κατασκευαστών τόσο το 2019 όσο και το 2020 (αν και όλα δείχνουν πως θα χάσει τον φετινό), ποντάρει στη σταθερότητα.

Είχε εδώ και καιρό επισημοποιήσει την επέκταση της συνεργασίας των δύο γερών της χαρτιών, του Εσθονού Ott Tanak και του Βέλγου Thierry Neuville και πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσε και τα πλάνα της σχετικά με το τρίτο αυτοκίνητό της.

Advertisement
Advertisement

Εκεί θα συνεχίσουν να εναλλάσσονται δύο οδηγοί και ο ένας εξ αυτών, θα είναι πάλι ο πολύπειρος Ισπανός Dani Sordo. Εκτός εξίσωσης είναι ο Craig Breen που ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην M-Sport Ford (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ) και αντί αυτού, η Hyundai αποφάσισε να επενδύσει στον ταλαντούχο Oliver Solberg, που μέχρι πρότινος είχε περιστασιακά την ευκαιρία να οδηγεί το i20 Coupe WRC.

Μία σύνδεση που γεμίζει με αυτοπεποίθηση τον επικεφαλής της Κορεάτικης ομάδας, Andrea Adamo: «Πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος συνδυασμός εμπειρίας και νεότητας και το ιδανικό μείγμα για τη νέα εποχή του WRC. Η προσέγγιση του Dani στους αγώνες και η εκτεταμένη εμπειρία του θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα μας. Θα έχουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Είναι επίσης όμορφο να έχουμε νέο αίμα στην ομάδα, όπως ο Oliver, παράλληλα με την εμπειρία που θα φέρουν τα υπάρχοντα πληρώματά μας. Αναμφίβολα θα έχουμε μια πολύ δυνατή σύνθεση καθώς ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Hyundai Motorsport».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην M-Sport Ford το 2022 o Breen!

WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη για Evans, ανοιχτός ακόμα ο τίτλος

Advertisement

Extreme E: Με 5 X-Prix το 2022!