Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai ετοιμάζει πίνακα οργάνων για το τιμόνι

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai ετοιμάζει πίνακα οργάνων για το τιμόνι

ΝΕΑ

Η Hyundai ετοιμάζει πίνακα οργάνων για το τιμόνι

ΝΕΑ

Ο συνδυασμός τιμονιού και πίνακα οργάνων, δεν είναι κάτι νέο στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά η Hyundai φαίνεται πως ετοιμάζεται να το κάνει trend για τα μοντέλα της και έχει καταθέσει αίτηση για να κατοχυρώσει συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Advertisement
Advertisement

Η Kορεατική αυτοκινητοβιομηχανία υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που προσθέτει οθόνη στο τιμόνι.

Οι οθόνες είναι σχεδόν παντού αυτές τις μέρες και τώρα, με την περίπτωση που προτείνει η Hyundai, όπως όλα δείχνουν πάμε σε μια νέα εποχή και για τα τιμόνια. Φυσικά, η Hyundai δεν κάνει λόγο για μικρή οθόνη με κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες στο τιμόνι αλλά για μια μεγάλη στη μέση που θα μπορεί κάλλιστα να παίξει το ρόλο του πίνακα με τα όργανα που συνήθως είναι πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Αυτή δεν είναι η πρώτη αναφορά στη συγκεκριμένη «μίξη» από τη Hyundai, μια και μόλις το 2019 είχε παρουσιάσει το Virtual Cockpit Study, που έβαζε δύο οθόνες εκατέρωθεν του εσωτερικού δακτυλίου του τιμονιού. Ήταν δύο οθόνες αρκετά μεγάλες, αφής που στην πραγματικότητα έκαναν την παρουσία «φυσικών» διακοπτών πάνω στο τιμόνι, περιττή. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο που θα φιλοξενηθεί ο αερόσακος, που σύμφωνα με τη Hyundai θα παραμείνει στο κέντρο του τιμονιού.

Το 2019 παρουσιάστηκε και η πρόταση της Genesis –του πολυτελούς παρακλαδιού της Hyundai– που με το πρωτότυπο Mint παρουσίασε τη δική της προσέγγιση στο θέμα του πίνακα οργάνων μέσα στο τιμόνι. Τα σκίτσα πάντως από το γραφείο κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων, είναι ξεκάθαρα πως αφορούν μια διάταξη με μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του τιμονιού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Bayon 1.0Τ 100 PS MT6
Genesis Mint: ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με σπορ επιρροές
Η Hyundai παρουσιάζει το σύστημα κλιματισμού του μέλλοντος

Advertisement

 

 

 

Advertisement