Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Αυτόνομο πρωτότυπο για το Μόναχο

Ελλάδα 20:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Αυτόνομο πρωτότυπο για το Μόναχο

ΝΕΑ

Hyundai: Αυτόνομο πρωτότυπο για το Μόναχο

ΝΕΑ

Η Hyundai θα παρουσιάσει το πρωτότυπο M.Vision X για την Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021 (IAA Munich), που ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα από τα πιο «προχωρημένα» πρωτότυπα που έχουμε δει μέχρι στιγμής, με παράθυρα 360 μοιρών που λειτουργούν ως μια τεράστια οθόνη.

Η Hyundai Mobis ανακοίνωσε ότι θα φέρει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα με εκτεταμένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021. Η Hyundai ονόμασε το πρωτότυπο αυτό M.Vision X, με το Χ να αντιπροσωπεύει πολλαπλές έννοιες, όπως την επικοινωνιακή επέκταση (eXpansion), την εμπειρία διασύνδεσης (eXperience) και την εξερεύνηση ενός νέου κόσμου (eXpedition).

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο 4θέσιο όχημα μετακίνησης που αλλάζει εκ βάθρων την εμπειρία των επιβατών και τις μεθόδους επικοινωνίας, σε μια εποχή χωρίς που η ψυχαγωγία των επιβατών μέσω της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών, γίνεται κάτι τελείως νέο. Μεταξύ των νέων τεχνολογικών χαρακτηριστικών, περιλαμβάνονται παράθυρα 360 μοιρών που μπορούν να μετατραπούν σε ενιαία τεράστια οθόνη με ένα μοναδικό θέμα που ονομάζεται Virtual Space Wall.

Ο εξατομικευμένος έλεγχος των οθονών περιλαμβάνεται επίσης στο M.Vision X, με αρκετές οθόνες να μπορούν να προβληθούν στα παράθυρα του οχήματος, στα σημεία και στο μέγεθος που εξυπηρετούν καλύτερα τους επιβάτες. Κάποιοι από τους επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παράθυρα για να βλέπουν έξω, ενώ άλλοι θα τα χρησιμοποιήσουν ως οθόνη για να παρακολουθήσουν μια ταινία.

Advertisement

Είναι επίσης δυνατή η προσαρμογή των εσωτερικών καθισμάτων έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τους δύο τρόπους. Υπάρχει ένα κάθετο πιλοτήριο στο κέντρο του οχήματος, το οποίο μοιάζει με τετράγωνη κολόνα, έχοντας σε κάθε μία από τις τέσσερις πλευρές μια οθόνη 28 ιντσών. Ο έλεγχος του αυτοκινήτου μπορεί να γίνεται και μέσω χειρονομιών, αφήνοντας οριστικά την ανάγκη για επαφή με κάποια χειριστήρια, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Advertisement

Η Hyundai λέει ότι το M.Vision X είναι μια νέα έννοια κινητικότητας που αντικατοπτρίζει την εποχή μετά την πανδημία, οπότε έπρεπε να περιλαμβάνει τη δυνατότητα λειτουργίας «αποστείρωσης», η οποία γίνεται με τη χρήση υπεριωδών φώτων για την απολύμανση του οχήματος αυτόματα μετά την αποβίβαση των επιβατών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Kona N Line 1.6T 198 PS 4WD
Έρχεται ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από τη Hyundai
WRC Ράλι Υπρ Βελγίου: Πανηγύρισε ο Neuville (video)