Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ευρώπη κοιμάται, η Κίνα επελαύνει

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ευρώπη κοιμάται, η Κίνα επελαύνει

ΝΕΑ

Η Ευρώπη κοιμάται, η Κίνα επελαύνει

ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι παρουσιάζουν έλλειμα ανταγωνιστικότητας την στιγμή που οι Κινέζοι, έχοντας την κεντρική υποστήριξη της κυβέρνησης επελαύνουν ακάθεκτοι.

Advertisement
Advertisement

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη υστέρηση αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη στρατηγική.

Επισημαίνοντας μια έκθεση του γαλλικού πανεπιστημίου Ecole Polytechnique, η ACEA τόνισε τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής αλυσίδας εφοδιασμού EV.

Σύμφωνα με την ACEA, η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε σύγκριση με την Κίνα, η οποία διαθέτει μια ολοκληρωμένη βιομηχανική στρατηγική που ασκεί έλεγχο σε κάθε πτυχή του κύκλου ζωής ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι έχουν μία στρατηγική που εκτείνεται από την εξόρυξη έως την ανακύκλωση. Αντίθετα, η απουσία μιας ισχυρής βιομηχανικής στρατηγικής εντός της ΕΕ έχει αφήσει τους κατασκευαστές χωρίς όπλα για να αντιπαρατεθούν.

Η έκθεση υπογραμμίζει την ολιστική προσέγγιση της Κίνας, υποδεικνύοντας ότι η ολοκληρωμένη πολιτική της έχει ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά της στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ενώ αναγνώρισε την αναγνώριση των προκλήσεων στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων από την ΕΕ, η γενική διευθύντρια του ACEA, Sigrid De Vries, εξέφρασε την ανησυχία της οι χώρες δίνουν περισσότερη σημασία στις ρυθμίσεις της αγοράς παρά στην προώθησή νέων προϊόντων.

Advertisement

Η De Vries υπογράμμισε την ανάγκη να υιοθετήσει η ΕΕ ένα πιο συνεκτικό και ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο για την ενδυνάμωση της βιομηχανίας EV και την αποτελεσματική καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Προειδοποίησε για ένα κατακερματισμένο ρυθμιστικό τοπίο, το οποίο, όπως πιστεύει, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής, τονίζοντας τη σημασία μιας ενιαίας προσέγγισης για την προώθηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας EV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η εξήγηση γιατί θα κυριαρχήσουν οι Κινέζοι
«Σταματήστε τα ηλεκτρικά, ενισχύετε τους Κινέζους»
Και η Pagani μαθαίνει… κινέζικα!