Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Σταματήστε τα ηλεκτρικά, ενισχύετε τους Κινέζους»

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Σταματήστε τα ηλεκτρικά, ενισχύετε τους Κινέζους»

ΝΕΑ

«Σταματήστε τα ηλεκτρικά, ενισχύετε τους Κινέζους»

ΝΕΑ

Ο Τραμπ θέλει να βάλει ένα φρένο στην ταχεία μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση λέγοντας ότι πρόκειται για «μία τρέλα που βοηθά τους Κινέζους».

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επικρίνει έντονα την προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να προωθήσει τα ηλεκτρικά οχήματα και την επέκταση του δημόσιου δικτύου φόρτισης της χώρας.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στα social του, ο Τραμπ εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο αυτής της μετάβασης που αφορά κυρίως το Μίσιγκαν, μια σημαντική πολιτεία που αποτελεί τη βάση της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι αν τα σχέδια του προέδρου Τζο Μπάιντεν για “όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα” τεθούν σε εφαρμογή, η αυτοκινητοβιομηχανία του Μίσιγκαν θα εξαλειφθεί εντελώς και θα την αναλάβει η Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Προέτρεψε τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία να τον υποστηρίξουν, υποσχόμενος να διατηρήσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις και εφάρμοσε νομοθετικές αλλαγές για την προώθηση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων, με αποτέλεσμα σημαντικές επενδύσεις σε εργοστάσια και εγκαταστάσεις μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Advertisement

Σημαντικές εταιρείες, όπως η LG Chem, η Tesla, η GM και η Ford, έχουν ανακοινώσει μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Εκτός από την κριτική που άσκησε στον πρόεδρο Μπάιντεν, ο Τραμπ στοχοποίησε επίσης τον πρόεδρο του συνδικάτου United Auto Workers, Σον Φέιν, επειδή υποστήριξε τα ηλεκτρικά, λέγοντας ότι η έγκριση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα οδηγούσε στην εκχώρηση της παραγωγής τους στην Κίνα και στην καταστροφή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

Η κριτική του Τραμπ στην πολιτική του Μπάιντεν για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι καινούργια, καθώς στο παρελθόν τα είχε περιγράψει ως επιζήμια για το Μίσιγκαν και τον Αμερικανό εργαζόμενο, επικαλούμενος ανησυχίες για τον περιβαλλοντικό εξτρεμισμό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΗΠΑ: Μέχρι το 2030 το 50% των νέων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά
Στο γκαράζ του Donald Trump
Τα ηλεκτρικά στο δρόμο των… φούρνων μικροκυμάτων

 

Advertisement