Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BYD φέρνει Ελλάδα το ηλεκτρικό των 12.700 ευρώ

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BYD φέρνει Ελλάδα το ηλεκτρικό των 12.700 ευρώ

ΝΕΑ

Η BYD φέρνει Ελλάδα το ηλεκτρικό των 12.700 ευρώ

ΝΕΑ

Μία πρώτη γεύση από τον πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει δίνει η BYD με ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε τιμή χαμηλότερη και από τα θερμικά μικρά…

Advertisement
Advertisement

Η BYD παρουσίασε το ανανεωμένο Dolphin, αρχικά στην Κίνα, σηματοδοτώντας μια σημαντική κίνηση στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά το ότι δεν έχει αλλάξει πολύ σχεδιαστικά, το καινούργιο Dolphin διαθέτει νέες επιλογές μπαταριών, αυξημένη αυτονομία και σημαντικά χαμηλότερη τιμή εκκίνησης.

Η βασική έκδοση Vitality ξεκινά από τα 12.700 ευρώ, με μπαταρία 32 kWh, αυτονομία 302 χιλιομέτρων και ισχύ 95 ίππων με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Για μεγαλύτερη αυτονομία υπάρχει το Dolphin Free με μπαταρία 45 kWh και τον ίδιο κινητήρα 95 ίππων, με αυτονομία 420 χιλιομέτρων στον κινεζικό κύκλο δοκιμών.

Στο πάνω άκρο της γκάμας βρίσκεται η έκδοση Knight, που λίγο κάτω από τις 17 χιλιάδες ευρώ, με έναν πιο δυνατό κινητήρα , διαθέτοντας έναν πιο ισχυρό κινητήρα 177 ίππων, και αυτονομία 401 χιλιομέτρων από τη μπαταρία των 45 kWh.

Advertisement

Ενώ μια επιλογή μπαταρίας 60 kWh παραμένει στον ορίζοντα, υποσχόμενη 520 χιλιόμετρα αυτονομίας, το Dolphin έχει αρκετές αναβαθμίσεις στο εσωτερικο, με θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα εμπρός, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και πολλά ακόμα.

Advertisement

Παράλληλα και στην κινεζική εκδοχή πέρασαν οι αλλαγές που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό μοντέλο με σύγχρονες ανεξάρτητες αναρτήσεις και πολλά νέα χρώματα και καινούργιας σχεδίασης ζάντες.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Πληροφορίες μας αναφέρουν για το 2025, με συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή έκδοση που θα έρθει και στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, μετα την αποκάλυψη του newsauto και την επιβεβαίωση οτι η BYD ήρθε επίσημα και στη χώρα μας, με Εθνικό ντίλερ…

Αν όντως γίνει πάντως είναι εύκολα αντιληπτό γιατί οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές βρίσκονται σε τόσο μεγάλη αναστάτωση μπροστά σε αυτό που έρχεται.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ολα τα αυτοκίνητα της BYD που έρχονται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν
Απoκάλυψη: Που θα βρίσκονται οι πρώτες εκθέσεις της BYD στην Ελλάδα