Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota αναβάθμισε το Mirai

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota αναβάθμισε το Mirai

ΝΕΑ

H Toyota αναβάθμισε το Mirai

ΝΕΑ

Το Mirai πρωτοπορεί με την τεχνολογία κίνησής του και η Toyota συνεχίζει να το επικαιροποιεί, επιμένοντας στην ηλεκτροκίνηση με κυψέλες καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε τον εξοπλισμό των Mirai που θα διατίθενται εφέτος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πλέον το τεχνολογικά κορυφαίο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα διαθέτει συστήματα τα οποία αναβαθμίζουν τόσο την ασφάλεια που παρέχει σε επιβάτες και λοιπούς χρήστες του δρόμου, όσο και την άνεση των πρώτων.

Επίσης, βελτιώθηκε και η ικανότητα διασυνδεσιμότητας που παρέχει στους επιβαίνοντες όπως και το σύστημα ενημερωδιασκέδασης.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Toyota εμπλούτισαν την «ομπρέλα» συστημάτων που ονομάζουν «Toyota Safety Sense» εμπλουτίζοντας και το σύστημα «Toyota T-Mate».

Advertisement
Advertisement

Πλέον, στον βασικό εξοπλισμό του Mirai θα συμπεριλαμβάνονται σύστημα «Blind Spot Monitor» και «Panoramic View Monitor» τα οποία προειδοποιούν τον οδηγό ότι πλησιάζει επερχόμενο όχημα και τον υποβοηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στάθμευσης του αυτοκινήτου.

Επίσης, το μοντέλο θα διαθέτει το αναβαθμισμένο σύστημα απομακρυσμένου χειρισμού του κατά τη διάρκεια παρκαρίσματος, μέσω αντίστοιχης εφαρμογής για smartphone, όπως και το επικαιροποιημένο σύστημα πολυμέσων «Toyota Smart Connect+», με έγχρωμη οθόνη αφής 12,3 ιντσών.

Όπως είναι γνωστό, η ιαπωνική εταιρεία πρόκειται να διαθέσει 500 Mirai στους διοργανωτές των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου.

Advertisement

Τα αυτοκίνητα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη μετακίνηση αθλητών και επίσημων προσκεκλημένων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μετά το πέρας αυτών, ο συγκεκριμένος στόλος θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται ως ταξί στη γαλλική πρωτεύουσα.

Θυμίζουμε ότι το Mirai έχει έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 182 ίππων και μέγιστης ροπής 300 Nm. Για το 0-100 χλμ./ώρα επιταχύνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 175 χλμ./ώρα.

Advertisement