Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-Benz ετοιμάζει τη νέα SL

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-Benz ετοιμάζει τη νέα SL

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz ετοιμάζει τη νέα SL

ΝΕΑ

Το απόλυτο σε πολυτέλεια roadster της Mercedes-Benz, επιστρέφει με τη νέα γενιά της SL που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2021.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes SL πρόκειται να επιστρέψει μέσα στο 2021 με το ολοκαίνουργιο GT να είναι έτοιμο να κλέψει καρδιές.

Οι πωλήσεις των sport αυτοκινήτων με σκληρή οροφή μπορεί να μειώνονται αλλά η διάθεση της Mercedes να κρατήσει την SL «ζωντανή» έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και εμείς αλλά και οι φίλοι του μοντέλου, θα περιμένουμε τη νέα του εκδοχή. Το νέο αυτοκίνητο θα μοιραστεί την πλατφόρμα με την επόμενη γενιά AMG GT, το οποίο είναι αυστηρά διθέσιο, σε αντίθεση με τη διάταξη 2+2 της SL. Η SL νέας γενιάς θα επιστρέψει σε μια μαλακή οροφή με δυνατότητα μετατροπής αντί της «Vario Roof» με την οποία ήταν εφοδιασμένη η παλιότερη έκδοση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τον κινητήρα του αυτοκινήτου, εκτός από το V8 σύνολο που έχει καλυμμένες τις προδιαγραφές Euro 7, περιμένουμε να δούμε και ένα υβριδικό SL EQ Power plug-in που θα μπορούσε να φέρει τον κωδικό SL73. Ο συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου, θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο τετράθυρο AMG GT, συνδυάζοντας τους 630 ίππους του twin-turbo V8, με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) για απόδοση που θα φτάνει τα 800 άλογα συνολικά. Ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, σε συνέντευξή του στο περιοδικό CAR, ανέφερε μεταξύ άλλων για την εκτενή χρήση του αλουμινίου στη νέα γενιά του μοντέλου της Mercedes-Benz πως «είναι μεγάλη ευθύνη το ότι είμαστε υπεύθυνοι για την SL και το μέλλον της αλλά έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο θα έχει λαμπρό μέλλον πριν πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για τη νέα του γενιά».

Δείτε επίσης:

Advertisement

Έρχεται η νέα Mercedes-Benz SL με έως και 800 ίππους

Χειμερινές δοκιμές για τη νέα Mercedes-Benz EQS SUV

Advertisement

Δοκιμή: Mercedes GLA 250 e