Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW iX1 είναι πιο ακριβή από το Tesla Model Y

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW iX1 είναι πιο ακριβή από το Tesla Model Y

ΝΕΑ

H BMW iX1 είναι πιο ακριβή από το Tesla Model Y

ΝΕΑ

H παρουσίαση της iX1, της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης της καινούργιας Χ1, είναι ένα σημαντικό γεγονός για την BMW, ωστόσο το νέο μοντέλο θα έχει και το ανάλογο κόστος.

Advertisement
Advertisement

Η τρίτη γενιά της X1 είναι πλέον διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά και το νέο SUV μοντέλο της BMW έγινε πιο σύγχρονο και ποιοτικό από πριν, ενώ η σχεδίασή του προσαρμόστηκε στα δεδομένα που ακολουθεί η γερμανική εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Με την ευκαιρία της εξέλιξης της καινούργιας X1, δημιουργήθηκε παράλληλα και η iX1, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοσή της, η οποία θα ανταγωνίζεται κυρίως τα Audi Q4 e-tron και Mercedes-EQ EQA. Όπως έχει ανακοινώσει η BMW, το αυτοκίνητο θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 313 ίππων και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 494 Nm. Αυτοί παίρνουν ενέργεια από τις μπαταρίες πραγματικής ενεργειακής χωρητικότητας 64,7 kWh οι οποίες δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 438 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Η BMW, ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες της iX1 και ότι η λεγόμενη «τιμή λανσαρίσματός» της, στην Ευρώπη, θα ξεκινά από τα 55.150 ευρώ, με τον ανάλογο εξοπλισμό. Η τιμή αυτή είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Tesla Model Y, το οποίο διατίθεται από τα 49.990 ευρώ σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Η τιμή πώλησης της iX1 είναι στο επίπεδο των δύο άλλων άμεσων γερμανικών ανταγωνιστικών μοντέλων της. Ωστόσο, εκτός από το Model Y, πλέον έχουν αρχίσει να διατίθενται στην αγορά αμιγώς ηλεκτροκίνητα SUV μοντέλα άλλων εταιρειών τα οποία είναι φθηνότερα συγκριτικά, ενώ προσφέρουν πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης για τους επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη Neue Klasse της BMW
Δοκιμή: BMW 220d
Όλα όσα γνωρίζουμε για την ανανεωμένη BMW Z4