Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται σπορ ηλεκτρική BMW με… τέσσερα μοτέρ (+video)

Ελλάδα 21:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται σπορ ηλεκτρική BMW με… τέσσερα μοτέρ (+video)

ΝΕΑ

Έρχεται σπορ ηλεκτρική BMW με… τέσσερα μοτέρ (+video)

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά των μοντέλων της σειράς Μ θα είναι ηλεκτρική. Και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει επάξια την παράδοση των μοναδικών μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Όπως όλες οι εταιρίες έτσι και η BMW βρίσκεται αυτή την περίοδο στην φάση της μετάβασής της στην ηλεκτροκίνηση. Για τους Βαυαρούς όμως η πρόκληση είναι λίγο μεγαλύτερη, καθώς υπάρχει πίσω τους η μεγάλη παράδοση των μοντέλων της σειράς Μ, τα οποία έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και την μοναδική αίσθηση που προσφέρουν.

Ήδη η εταιρία μας έχει δώσει κάποια πρώτα δείγματα γραφής με αυτοκίνητα όπως η i4 M50. Όμως, δεν φαίνεται να σταματά σε αυτό. Και με μία επίσημη φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα αναγγέλλει την εξέλιξη μίας ακόμα πιο προηγμένης τεχνολογικής πλατφόρμας, η οποία θα ανταποκρίνεται περισσότερο στο πνεύμα της σειράς Μ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η BMW βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ενός αυτοκινήτου με την ένδειξη Μ το οποίο θα αποτελέσει την βάση για τον εξηλεκτρισμό όλης της σειράς των σπορ μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η νέα αυτή BMW με την κωδική ονομασία M EV Concept θα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό.

Σύμφωνα με την BMW, αυτή η προσέγγιση ανοίγει πολλές νέες δυνατότητες καθώς επιτρέπει την εξαιρετικά ακριβή κατανομή της ροπής σε κάθε άξονα και τροχό και μάλιστα σε χρόνους της τάξης των milisecond.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός, σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά, θα μπορεί να ελέγχει τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και να τα προσαρμόζει ανάλογα με τις διαθέσεις του ή την εκάστοτε διαδρομή.

Πάντως αυτό δεν είναι το μοναδικό ηλεκτρικό project της εταιρίας, καθώς μέσα στα σχέδιά της βρίσκεται μία ηλεκτρική M3 και μία υβριδική M5.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα θα δίνατε για μια σπανιότατη BMW 2002;
Συγκριτική δοκιμή: BMW i4 M50 Gran Coupe vs Ford Mustang Mach-E GT
BMW: Η παραγωγή συστημάτων e-drive επεκτείνεται στη Λειψία