Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί «παγώνει» η παραγωγή στο εργοστάσιο της Volvo;

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί «παγώνει» η παραγωγή στο εργοστάσιο της Volvo;

ΝΕΑ

Γιατί «παγώνει» η παραγωγή στο εργοστάσιο της Volvo;

ΝΕΑ

H Volvo ανακοίνωσε ότι διακόπτει για -τουλάχιστον- τρεις ημέρες την παραγωγή των XC40 και C40. Υπάρχει λόγος σοβαρός…

Advertisement
Advertisement

Η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα και η παρεμπόδιση των ακτοπλοϊκών μεταφορών, από τη δράση των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, προκαλούν σοβαρό προβληματισμό και πρακτικά προβλήματα και στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Volvo, που ως γνωστόν ανήκει στην Geely, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Γάνδη,μ στο Βέλγιο, που παράγει τα XC40 και C40, θα σταματήσει για τρεις ημέρες εντός της εβδομάδας επειδή οι προσαρμοσμένες – στις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα- θαλάσσιες μεταφορές έχουν καθυστερήσει την παράδοση κιβωτίων ταχυτήτων, σύμφωνα με τους New York Times.

Η καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη αλλαγής των δρομολογίων των φορτηγών πλοίων, προκειμένου να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε, ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, η Tesla, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Γερμανία.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει τόσο στη Stellantis, η οποία (σύμφωνα με στελέχη της) επενδύει στις αερομεταφορές για τον ανεφοδιασμό των εργοστασίων της, αλλά και η Volkswagen, που και αυτή προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στις παραλαβές εξαρτημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Volvo EX30 στην Ισπανία
Επίσημο: Αυτό είναι τo εξαθέσιο Volvo EM90
Volvo Cars: Νέο κέντρο δοκιμών στη Σουηδία