Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo Cars: Νέο κέντρο δοκιμών στη Σουηδία

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo Cars: Νέο κέντρο δοκιμών στη Σουηδία

ΝΕΑ

Volvo Cars: Νέο κέντρο δοκιμών στη Σουηδία

ΝΕΑ

Η νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo διαθέτει hardware με πρωτοποριακό ντιζάιν, αλλά και εξαιρετικά προηγμένο software που καθορίζει όλη τη λειτουργία τους.

Advertisement
Advertisement

Όπως ισχύ στη ναυαρχίδα των SUV, το EX90 και το μικρό EX30, που γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου χάρη στις τακτικές, ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις λογισμικού.

Η Volvo αποκαλύπτει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της έως τώρα: ένα νέο, υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, που ενισχύει τη δυναμικότητά στις δοκιμές ενσωματωμένου λογισμικού σε όλα τα επίπεδα.

Το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού έχει έκταση 22.000 τ.μ. και αντιπροσωπεύει μία αρχική επένδυση 300 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων, αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα στο δίκτυο των μηχανολογικών κέντρων και των Κόμβων Τεχνολογίας μας ανά τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo διαθέτει επίσης κέντρα δοκιμών λογισμικού στο Λουντ, στη Σουηδία, και στη Σαγκάη, στην Κίνα. Ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ είναι μακράν οι μεγαλύτερες από πλευράς μεγέθους και δυναμικότητας.

Τα Volvo του μέλλοντος είναι αμιγώς ηλεκτρικά, διατίθενται όλο και περισσότερο online, βασίζεται σε εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές, οι οποίοι τρέχουν λογισμικό που αναπτύχθηκε εσωτερικά και βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου χάρη σε τακτικές ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις λογισμικού.

Advertisement

Αυτό καθιστά την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και τις σχετικές δοκιμές σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη των στρατηγικών φιλοδοξιών ως μία εταιρίας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030.

Στο νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού θα απασχολούνται αρχικά 100 άτομα, που αναμένεται να ανέλθουν σε 300 όταν το κέντρο λειτουργήσει με την πλήρη δυναμικότητά του. Τελικά, οι εγκαταστάσεις αναμένεται να στεγάσουν περίπου 500 πλατφόρμες και ψηφιακά περιβάλλοντα δοκιμών, από 200 που φιλοξενούν αυτή τη στιγμή.

Advertisement

Το κέντρο στο Γκέτεμποργκ θα συνεργάζεται στενά με τα άλλα μηχανολογικά κέντρα μας σε όλο τον κόσμο, που διατηρούν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη λογισμικού. Τον περασμένο μήνα, εγκαταστάθηκε ένας νέος Κόμβος Τεχνολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκαν τα σχέδια μας για ακόμη έναν Κόμβο Τεχνολογίας που θα ειδικεύεται σε λογισμικό, στην Κρακοβία της Πολωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόωρη αποκάλυψη για το Volvo EM90
Το Volvo EX30 θα είναι το επόμενο best-seller στα ηλεκτρικά SUV
Το Volvo EX30 έχει επιδόσεις supercar!