Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι τo εξαθέσιο Volvo EM90

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι τo εξαθέσιο Volvo EM90

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι τo εξαθέσιο Volvo EM90

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο επιβατικό MPV στην ιστορία της σουηδικής μάρκας. Θα αντιμετωπίσει τα Lexus LM και Mercedes EQV.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Volvo Θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα. Παραμένει άγνωστο αν μέσα στο 2024 θα λανσαριστεί σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης. Έχει μέχρι και έξι θέσεις.

Το EM90 προέκυψε κυρίως από την συνεργασία της Volvo με την Geely, στην οποία ανήκει και το Zeekr. Η τελευταία έχει ήδη λανσάρει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Zeekr 009 και το EM90 χρησιμοποιηθεί την ίδια πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture).

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά το EM90 φαίνεται να διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία ώστε να έχει μία πιο εξευρωπαϊσμένη εμφάνιση και λιγότερα φανταχτερά στοιχεία, όπως το πολύ νικέλιο που υπάρχει στο Zeekr. Ακόμη και έτσι όμως το EM90 είναι ένα από τα πιο περίεργα στην όψη Volvo που έχουμε δει ποτέ με μία μεγάλη κάθετη μάσκα και έναν εμφατικό όγκο που παραπέμπει στο κιβωτιόσχημα ενός βαν ή ενός επαγγελματικού μεταφορέα με πίσω συρόμενες πόρτες.

Μιλώντας με νούμερα το EM90 είναι ένα μεγάλο MPV, με μήκος που ξεπερνά τα πέντε μέτρα και μεταξόνιο στα περίπου στα τρία. Διατίθεται σε εκδόσεις με έως έξι θέσεις. Διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 116 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 275 ίππων με την αυτονομία να ξεπερνά τα 730 χιλιόμετρα.

Advertisement

Όπως αναφέρει η Volvo, το EM90 δεν δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει απλώς επιπλέον χώρο για αντικείμενα, αλλά για να προσφέρει έναν χώρο για ζωή. Όπως μπορούμε να δούμε το ταμπλό ακολουθεί την σύγχρονη λογική με οθόνες και πλήρη συνδεσιμότητα. Υπάρχει μια οθόνη 15,4 ιντσών για το σύστημα infotainment και μια οθόνη 15,6 ιντσών στην οροφή για τις δύο πίσω σειρές.

Μια ποικιλία premium υλικών, τα πολυτελή lounge καθίσματα με μαξιλάρια «μηδενικής βαρύτητας», μια εκτεταμένη πανοραμική οροφή και εκλεκτές σκανδιναβικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα κινητό lounge.

Advertisement

Το EM90 προσφέρει το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό που έχει παρουσιάσει ποτέ η Volvo. Κατάλληλο τόσο για οικογενειακή όσο και για εταιρική χρήση, μπορεί να αποτελέσει προσωπικό χώρο ανακούφισης και χαλάρωσης ή εργασιακό περιβάλλον που εμπνέει.

Το αυτοκίνητο προσφέρει ένα πολυτελές 6θέσιο περιβάλλον με ατομικό χώρο για κάθε επιβάτη, περιλαμβάνοντας εξατομικευμένη ψυχαγωγία και επιλογές άνεσης. Ο έλεγχος των ρυθμίσεων γίνεται μέσω του υποβραχιόνιου, ενώ μια κομψή οθόνη αφής σε επιφάνεια από φυσικό ξύλο πιστοποιημένο κατά FSC προσφέρει επιπλέον ευχέρεια.

Advertisement

Στη δεύτερη σειρά, ειδικά lounge καθίσματα προσφέρουν πολυτέλεια με λειτουργία μασάζ, ανεξάρτητο έλεγχο επιλογών εξαερισμού και θέρμανσης, καθώς και ενσωματωμένα τραπεζάκια και ποτηροθήκες. Τα lounge καθίσματα διαθέτουν επίσης μαξιλάρια μηδενικής βαρύτητας με δομή επτά επιπέδων και πάχος άνω των 120 χιλιοστών, παρέχοντας άνεση και στήριξη.

Όσον αφορά την τρίτη σειρά, η ευκολία πρόσβασης επιτυγχάνεται με τις συρόμενες πίσω πόρτες και την ρυθμιζόμενη κίνηση των καθισμάτων της μεσαίας σειράς προς τα εμπρός-πίσω.

Η πανοραμική ηλιοροφή, πλήρως καλυμμένη με κουρτίνα, συνοδεύεται από πολλαπλές ρυθμίσεις φωτισμού, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από τη Σκανδιναβία. Οι ρυθμίσεις αυτές αναδεικνύουν από το διάσημο Βόρειο Σέλας μέχρι τα σουηδικά δάση και την καλοκαιρινή αυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Volvo EX30 στην Ισπανία
Πού θα κατασκευάζεται το Volvo EX30;
Νέος Πρόεδρος για την Volvo Car Hellas – Αποχωρεί ο Νίκος Γιαννουσάς