Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φήμες για ένα last dance της Toyota Supra

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φήμες για ένα last dance της Toyota Supra

ΝΕΑ

Φήμες για ένα last dance της Toyota Supra

ΝΕΑ

Το μέλλον θα είναι ηλεκτρικό, αλλά σε συνεργασία με τη BMW, μπορεί να δούμε μια ακόμα «πολεμική» έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες για μια πιο ισχυρή παραλλαγή του Toyota GR Supra κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια, αλλά η… πεισματική επιμονή τους, τις κάνει λίγο πιο πιστευτές.

Οι πιο πρόσφατες αναφορές από την Ιαπωνία, αναζωπυρώνουν τις φήμες για ένα Supra GRMN που θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό «κύκνειο άσμα», προτού το εμβληματικό μοντέλο μεταφερθεί σε ένα μέλλον μόνο για EV.

Οι κοινές βάσεις μεταξύ της Toyota GR Supra και της BMW Z4 σημαίνουν ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να μεταφέρει περισσότερη ισχύ στο σπορ αυτοκίνητο, εκμεταλλευόμενη τη γκάμα ανταλλακτικών BMW M.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα, η Toyota θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία του τμήματος Gazoo Racing, όσον αφορά στη ρύθμιση του πλαισίου.

Μια κατάλληλη επιλογή για το κινητήριο σύνολο θα ήταν ο twin-turbo 3,0-λίτρων inline-six από τη σκληροπυρηνική BMW M4 CSL, που αποδίδει 543 ίππους και 650 Nm ροπής.

Advertisement

Αυτή η απόδοση σε συνδυασμό με πιο άκαμπτη και χαμηλωμένη ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα, πιο κοφτερό τιμόνι και μερικά μέτρα εξοικονόμησης βάρους, θα οδηγούσε πιθανώς στην ταχύτερη εργοστασιακή Supra μέχρι σήμερα.

Ένα τόσο ισχυρό σπορ αυτοκίνητο πιθανότατα θα αποκτούσε ένα επανασχεδιασμένο bodykit, βελτιώνοντας αντίστοιχα τόσο το στυλ όσο και τις αεροδυναμικές επιδόσεις του GR Supra. Αναμένετε προφυλακτήρες για συγκεκριμένες εκδόσεις, εμβλήματα GRMN, μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και νέους τροχούς.

Advertisement

Σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα, το GRMN Supra θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του ήδη από το φθινόπωρο του 2023.

Σημειώστε ότι η τρέχουσα, πέμπτη γενιά του Toyota Supra, παρουσιάστηκε αρχικά το 2019, με τη προοπτική να μείνει έως το 2025, πριν τον πλήρη εξηλεκτρισμό του θρυλικού μοντέλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα κινηθεί η Toyota για τα ηλεκτρικά της;
Ποιο αυτοκίνητο ονειρεύεται ο νέος επικεφαλής της GR Toyota;
Η Toyota δείχνει teaser του νέου Land Cruiser και εντυπωσιάζει