Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η Mercedes EQS SUV

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι η Mercedes EQS SUV

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η Mercedes EQS SUV

ΝΕΑ

Εκτός από την υπερπολυτελή ηλεκτρική λιμουζίνα που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το διακριτικό EQS θα συνοδεύει και την ναυαρχίδα των μηδενικών εκπομπών ρύπων SUV της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό μπάσιμο στην ηλεκτροκίνηση πραγματοποιεί η Mercedes, η οποία έως το 2022 επιδιώκει να έχει στη γκάμα της 10 μοντέλα σχετικής τεχνολογίας.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει στην αγορά δύο SUV, τα EQA & EQC, όπως και το minivan EQV, ενώ αναμένουμε επίσης τις EQB, EQE, EQT, αλλά και την ηλεκτρική ναυαρχίδα, EQS, η οποία ήδη έχει παρουσιαστεί, εντυπωσιάζοντας με την τεχνολογία αιχμής της, την αυτονομία της, αλλά και την αεροδυναμική της.

Πέρα, όμως, από την έκδοση sedan, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η εταιρεία από τη Στουτγάρδη αναμένεται να προσφέρει την EQS και σε έκδοση SUV. Οι άνθρωποι της εταιρείας υποβάλλουν το μοντέλο σε δοκιμές, με τα επίσημα αποκαλυπτήρια να είναι προγραμματισμένα για τους τελευταίους μήνες του 2022.

Advertisement
Advertisement

Έως τότε, η Mercedes αναμένεται να κρατά το μοντέλο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προστατεύοντάς το από τους κατασκοπευτικούς φακούς. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το design της ναυαρχίδας των ηλεκτρικών SUV της εταιρείας.

Χάρη στην ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία που εξασφάλισε ο κατάσκοπός μας, μπορούμε να διακρίνουμε έντονες αισθητικές επιρροές από το sedan αδερφάκι του, με πιο χαρακτηριστική την κλειστή μάσκα “Black Panel”, που προαιρετικά διατίθεται σε τρισδιάστατο μοτίβο αστεριού. Παράλληλα, ενσωματώνονται καινοτόμοι προβολείς, οι οποίοι συνδέονται μέσω μιας λεπτής οριζόντιας LED μπάρας.

Στο προφίλ δεσπόζουν μεγάλες αεροδυναμικές ζάντες πολλών ακτινών, η βασική γραμμή είναι ψηλά τοποθετημένη, ενώ η κλίση της οροφής προς τα πίσω είναι έντονη, ένα στοιχείο που ενισχύει τον δυναμισμό της EQS SUV. Εικόνα για το πίσω μέρος δεν υπάρχει, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα εδρεύουν ενοποιημένα φωτιστικά σώματα, ένα χαρακτηριστικό που αποτελεί σήμα κατατεθέν όλων των μοντέλων της οικογένειας EQ.

Advertisement

Επίσης, δεδομένου ότι κάτω από το καπό δεν θα υπάρχει θερμικό κινητήριο σύνολο, οι άνθρωποι της Merc κατάφεραν να μετατοπίσουν την καμπίνα προς τα εμπρός, κάτι που συμβάλλει στην ενίσχυση της ευρυχωρίας στο εσωτερικό.

Advertisement

Παράλληλα, το ταμπλό καταλαμβάνεται από το εντυπωσιακό οικοσύστημα οθονών Hyperscreen, με τρεις οθόνες OLED. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει 12,3 ίντσες, η κεντρική 17,7, ενώ για την ενημέρωση και ψυχαγωγία του συνοδηγού φροντίζει μια οθόνη 12,3”.

Πληροφορίες για την γκάμα κινητήρων δεν υπάρχουν προσώρας, αλλά όλα συνομολογούν πως η EQS SUV θα δανείζεται κινητήρια σύνολα της πολυτελούς ηλεκτρικής λιμουζίνας. Επομένως, υπάρχει η δικίνιτη EQS 450+ των 333 PS και 568, αλλά και η τετρακίνητη (με δύο ηλεκτροκινητήρες) EQS 580 4MATIC των 523 PS και 855 Nm ροπής.  Διαθέσιμη, ενδεχομένως, να είναι και μια «καυτή» AMG έκδοση άνω των 760 PS.

Το σύστημα πρόωσης, επίσης, θα περιλαμβάνει και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 108 kW που θα προσφέρει έως και 770 km αυτονομίας, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο θα διατίθεται και με μια μικρότερη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καινούργια βάση για τη νέα Mercedes SL
Καινούργια βάση για τη νέα Mercedes SL
Μία Mercedes-Benz EQS σε XL έκδοση