Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καινούργια βάση για τη νέα Mercedes SL

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καινούργια βάση για τη νέα Mercedes SL

ΝΕΑ

Καινούργια βάση για τη νέα Mercedes SL

ΝΕΑ

H καινούργια Mercedes SL έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από την AMG και θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Η SL είναι από τα εμβληματικά μοντέλα της Mercedes και η νέα της γενιά, που επανέρχεται στη μαλακή οροφή και για την οποία η γερμανική εταιρεία έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες της με καμουφλάζ, θα είναι σαφώς πιο σπορ σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό οι μηχανικοί της AMG που έχουν αναλάβει το όλο πρότζεκτ έχουν εξελίξει ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο, το οποίο αποτελεί συνδυασμό ενός αυτοφερόμενου και ενός χωροδικτυώματος, προκειμένου να εξασφαλίζεται και η μέγιστη δυνατή ακαμψία.

Για τον ίδιο λόγο αλλά και για τη μείωση όσο δυνατόν περισσότερο του βάρους το πλαίσιο αποτελείται κατά κύριο λόγο από αλουμίνιο, ενώ υπάρχουν και στοιχεία από μαγνήσιο αλλά και συνθετικά υλικά. Από ατσάλι είναι το περίγραμμα του παρμπρίζ αλλά και τα ρολ-μπαρ που εκτείνονται ταχύτατα προκειμένου να παρέχεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε περίπτωση ανατροπής.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά και με βάση τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η Mercedes η ακαμψία είναι αυξημένη μέχρι και κατά 50%, ενώ το βάρος του πλαισίου θα φτάνει τα 270 κιλά.

Ο κινητήρας της κορυφαίας έκδοσης, που μάλλον θα ονομάζεται SL 73e, θα είναι ο γνωστός V8 των 4.000 κυβικών της AMG που με ηλεκτρική υποβοήθηση θα φτάνει τους 800 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ θα υπάρχει και ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Η βασική έκδοση θα είναι η SL 43 με τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.000 κυβικών η οποία θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητη, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει και τις SL 53 και SL 63.

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes-AMG επιβεβαιώνει ότι η νέα SL θα αντικαταστήσει την GT Roadster
Ο Valtteri Bottas πουλάει τη Mercedes-AMG GT S του
Χορεύοντας στα λευκά με τη νέα Mercedes-AMG SL