Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα «χτυπήσει» την Porsche Cayman η Toyota (+video)

Ελλάδα 17:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα «χτυπήσει» την Porsche Cayman η Toyota (+video)

ΝΕΑ

Έτσι θα «χτυπήσει» την Porsche Cayman η Toyota (+video)

ΝΕΑ

Κανένας δεν βρίσκεται στο Νίρμπουργκρινγκ τυχαία, πόσο μάλλον η Toyota που εμφανίστηκε στη διαβόητη πίστα με ένα μοναδικό κόνσεπτ.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota σκοπεύει να ανταγωνιστεί στα ίσα την Porsche Cayman/Boxster και το κόνσεπτ του Toyota FT-Se δείχνει αυτόν ακριβώς τον δρόμο για το 2026.

Παρότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την κατασκευή του ομολογουμένως εντυπωσιακού FT-Se, η ιαπωνική εταιρεία συμπεριφέρεται λες και το αυτοκίνητο είναι ήδη υπό παραγωγή.

Ένας επικεφαλής μηχανικός του εργοστασίου μίλησε πρώτος για το ρηξικέλευθο αυτό κόνσεπτ, αποκαλύπτοντας πως το πρωτότυπο θα βρεθεί στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, ο Φουμιχίκο Χαζάμα δήλωσε: «Σκοπεύουμε να πάμε το πρωτότυπο στο Νίρμπουργκρινγκ σύντομα». Σχετικά με την περίπτωση ηλεκτροκινητήρα, επεσήμανε: «Η επόμενη Porsche Cayman θα είναι ηλεκτρκική, οπότε ίσως αυτός να είναι και ο δικός μας στόχος».

Ταυτόχρονα, ο σχεδιαστής του αυτοκινήτου έδωσε πληροφορίες οι οποίες παραπέμπουν στην επίσημη παρουσίασή του το 2026, δηλαδή λίγο μετά το Lexus LF-ZC.

Advertisement

Το Toyota FT-Se αποκαλύφθηκε σαν ιδέα στο Japan Mobility Show νωρίτερα μέσα στο μήνα και φαίνεται εξ αρχής ότι μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο.

Παρότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν επιβεβαίωσε ποτέ το αν θα κατασκευαστεί πράγματι, το εσωτερικό του FT-Se τον πρόδωσε, διότι είναι ξεκάθαρο πως εσωτερικά η σχεδίαση είναι ολοκληρωμένη και αυτό αποδεικνύει ότι το «νερό έχει ήδη μπει στο αυλάκι».

Advertisement

Το αυτοκίνητο φαίνεται πως θα έχει ένα 100% δικό του σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτό σημαίνει κινητήρας ειδικά κατασκευασμένος για τις επιδόσεις του, κιβώτιο, μετάδοση, διαφορικό και ούτω καθεξής. Τα νούμερα που δείχνουν την απόδοση ωστόσο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.

Ο επικεφαλής μηχανικός του ιαπωνικού εργοστασίου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η ψύξη των μπαταριών θα είναι δύσκολο έργο, δεδομένης της μεγάλης εισροής αέρα που θα δέχεται το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Ωστόσο, η ομοιόμορφη τοποθέτηση των ηλεκτρικών μερών θα προσφέρει αεροδυναμικά στοιχεία τα οποία θα το βοηθήσουν πολύ στην πίστα.

Advertisement

Το Lexus LF-ZC, με το οποίο θα μοιράζονται αυτό το «πακέτο» κάτω από το καπό τους, αναμένεται στην αγορά το 2026 και το Toyota FT-Se θα έρθει πολύ λίγο μετά, σύμφωνα με τον σχεδιαστή του πρωτότυπου κόνσεπτ, Χιντεάκι Λίντα.

Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε με ακρίβεια τη χρονολογία κατά την οποία το supercar θα βγει στους δρόμους, αλλά υποσχέθηκε πως αυτό θα συμβεί το συντομότερο δυνατό, ενώ υποστήριξε τον Χαζάμα λέγοντας ότι το μοντέλο θα «κοιτάξει στα μάτια» τα ηλεκτρικά σπορ μοντέλα της Porsche.

Απολαύστε το πρωτότυπο αυτοκίνητο της Toyota στην πίστα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Toyota FT-Se μπορεί να είναι το ηλεκτρικό MR-2
Τι κάνει στην πράξη το χειροκίνητο κιβώτιο της Toyota για EV;
Η Toyota φέρνει την τεχνολογία steer-by-wire