Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota φέρνει την τεχνολογία steer-by-wire

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota φέρνει την τεχνολογία steer-by-wire

ΝΕΑ

Η Toyota φέρνει την τεχνολογία steer-by-wire

ΝΕΑ

Ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αυτόνομης οδήγησης, από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota θα ξεκινήσει την παραγωγή της καινοτόμου τεχνολογίας steer-by-wire της μέχρι το τέλος του 2024, έχοντας ήδη κάνει επιτυχή προεπισκόπηση του συστήματος στο Lexus RZ.

Η τεχνολογία, που αναπτύσσεται εδώ και αρκετό καιρό και από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι στο πλήρως ηλεκτρικό Lexus RZ  και ενώ οι πωλήσεις του EV έχουν ξεκινήσει, αυτή τη στιγμή, είναι διαθέσιμη μόνο με ένα παραδοσιακό σύστημα διεύθυνσης.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκαθαρίζει ορισμένα από τα ζητήματα της ρύθμισης steer-by-wire. Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν από τα πρώτα πρωτότυπα είναι ότι το σύστημα έχει πλέον αναλογία διεύθυνσης 200 μοιρών, σε αντίθεση με αναλογία διεύθυνσης 150 μοιρών.

Advertisement
Advertisement

Είναι κατανοητό ότι η Toyota έχει λάβει σχόλια από εκατοντάδες πελάτες, σχετικά με το σύστημα διεύθυνσης και ότι έχει σχεδιαστεί για να πληροί τις αυστηρές νομοθετικές απαιτήσεις στην Ευρώπη και την Κίνα.

Θα προσφερθεί για πρώτη φορά στα Lexus RZ και Toyota bZ4X και θα μπορούσε να προσφέρει over-the-air ενημερώσεις λογισμικού στο μέλλον. Δυστυχώς, η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει, για την ώρα, τέτοιες ενημερώσεις.