Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το Nissan Ariya Nismo

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το Nissan Ariya Nismo

ΝΕΑ

Έτοιμο το Nissan Ariya Nismo

ΝΕΑ

Η Nissan παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιου την έκδοση Nismo του Ariya, κάνοντάς το πιο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Το Ariya είναι ένα σημαντικό μοντέλο για τη Nissan επειδή δημιουργήθηκε με τρόπο για να δώσει στην εταιρεία μια διαφορετική ώθηση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το Leaf ήταν ο πρωτοπόρος γι’ αυτή, η δεύτερη γενιά του ήταν καλύτερη αλλά όχι τόσο καινοτόμα όσο θα έπρεπε. Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε από το 2020 το Ariya το οποίο είναι αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας και της ωριμότητας που είχαν αποκτήσει οι άνθρωποι της Nissan.

Πλέον, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της απέκτησε και την σπορ έκδοσή του. Η εταιρεία παρουσίασε στο Τόκιο το Ariya Nismo το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με τους ανθρώπους του ομώνυμου τμήματός της.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η συγκεκριμένη εκδοχή του θα είναι διαθέσιμη τόσο με τις μπαταρίες των 66 kWh όσο και στην ισχυρότερη με τις 91 kWh. Στην πρώτη περίπτωση αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 367 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 560 Nm.

Στη δεύτερη, η οποία ονομάζεται Nismo B9, η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοσή του φτάνει τους 435 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 600 Nm. Φυσικά, και στις δύο περιπτώσεις το αυτοκίνητο διαθέτει το σύστημα e-4ORCE το οποίο μεταφέρει τη ροπή σε όλους τους τροχούς. Σύμφωνα με τη Nissan το βάρος του κυμαίνεται μεταξύ των 2.210-2.220 κιλών.

Advertisement

Το Ariya Nismo είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Στο αμάξωμά του έχει προστεθεί το αντίστοιχο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο συμβάλλει τόσο στη αισθητική όσο και ουσιαστική διαφοροποίησή του.

Advertisement

Έτσι, ο εμπρός προφυλακτήρας έχει αλλάξει και έχει προστεθεί splitter στο κάτω μέρος του με ενσωματωμένο κόκκινο σιρίτι. Το ίδιο υπάρχει τόσο στα μαρσπιέ όσο και στον πίσω προφυλακτήρα, ο οποίος έχει αναδιαμορφωθεί και περιλαμβάνει άνοιγμα για τη καλύτερη ροή του αέρα και χαμηλά.

Εκεί, έχει τοποθετηθεί αεροτομή και στην πόρτα του χώρου αποσκευών, πέραν αυτής που υπάρχει στην άκρη της οροφής του Ariya. Οι τροχοί του είναι διάστασης 20 ιντσών και σχεδιασμένοι ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Advertisement

Στο εσωτερικό του, οι αλλαγές στο Ariya Nismo αφορούν τόσο στην επένδυση από alcantara στο σπορ τιμόνι και στο ταμπλό όσο και στα τύπου μπάκετ καθίσματα. Η μαύρου χρώματος επένδυση συνδυάζεται με κόκκινες γραμμές στο ταμπλό και στο εμπρός υποβραχιόνιο.

Εκπρόσωπος της Nissan ανακοίνωσε ότι το Ariya Nismo θα αρχίσει να πωλείται από τον προσεχή Μάρτιο στην ιαπωνική αγορά αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H αποστολή Pole to Pole με το Nissan Ariya ολοκληρώθηκε
Το νέο Nissan GT-R θα είναι από… άλλο πλανήτη
Η Artisan φέρνει το απόλυτο Nissan GT-R! (+video)