Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H αποστολή Pole to Pole με το Nissan Ariya ολοκληρώθηκε

Ελλάδα 0:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H αποστολή Pole to Pole με το Nissan Ariya ολοκληρώθηκε

ΝΕΑ

H αποστολή Pole to Pole με το Nissan Ariya ολοκληρώθηκε

ΝΕΑ

Η επική αποστολή Pole to Pole των εξερευνητών Κρις και Τζούλι Ράμσεϊ με το Nissan Ariya ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, φθάνοντας στον τελικό της προορισμό, στον Νότιο Πόλο στην Ανταρκτική.

Advertisement
Advertisement

Η περιπέτεια των 10 μηνών και των 30.000 χιλιομέτρων η οποία ξεκίνησε στην παγωμένη Αρκτική Θάλασσα, στον Μαγνητικό Βόρειο Πόλο, πέρασε από τα ποικίλα εδάφη και τις συνθήκες της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής προτού φτάσει στην πιο απομακρυσμένη ήπειρο του πλανήτη και κατακτήσει τον Νότιο Πόλο. Είναι η πρώτη φορά που οποιοδήποτε αυτοκίνητο, πόσο μάλλον ένα ηλεκτρικό, ολοκληρώνει ένα τέτοιο ταξίδι.

Σε μεγάλες αποστάσεις και δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές, το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αποστολής, ένα Nissan Ariya με το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE, πέρασε τις πιο σκληρές δοκιμασίες σε ακραίες θερμοκρασίες και μεγάλα υψόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστασιακό αυτοκίνητο, χωρίς τροποποιήσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ή στην μπαταρία, ετοιμάστηκε από τους ειδικούς της Arctic Trucks για την πολική κινητικότητα, για να εξοπλιστεί με ελαστικά BF Goodrich 39 ιντσών.

Ο Κρις και η Τζούλι άρχισαν να σχεδιάζουν το Pole to Pole το 2017 αφού ολοκλήρωσαν το Μογγολικό Ράλι με το Nissan Leaf, όταν γιο πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ένα ηλεκτρικό για να αντιμετωπίσει την πρόκληση των 10.000 χιλιομέτρων.

Advertisement

Συνειδητοποίησαν αμέσως πόσο μεγάλο ενδιαφέρον θα μπορούσε να δημιουργήσει για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτό το είδος επικής περιπέτειας. Ένιωσαν ότι το Pole to Pole ήταν η απόλυτη περιπέτεια και την έκαναν πραγματικότητα μέσα από τη δέσμευσή τους για συνεργασία και καινοτομία με συνεργάτες που μοιράζονταν τις ίδιες ιδέες.

Ανακαλύψτε πώς εκτυλίχθηκε η περιπέτεια Pole to Pole στα social media, στους λογαριασμούς με το ομώνυμο όνομα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H αποστολή Pole to Pole με το Nissan Ariya (+video)
Το καινούργιο Nissan Leaf θα είναι τελείως διαφορετικό! (+video)
Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό Nissan Juke;