Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Artisan φέρνει το απόλυτο Nissan GT-R! (+video)

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Artisan φέρνει το απόλυτο Nissan GT-R! (+video)

ΝΕΑ

Η Artisan φέρνει το απόλυτο Nissan GT-R! (+video)

ΝΕΑ

Η Artisan Vehicle Design εξασφαλίζει απόλυτες επιδόσεις σε ένα Nissan GT-R.

Advertisement
Advertisement

Το GT-R είναι με διαφορά το δημοφιλέστερο μοντέλο της Nissan στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων με υψηλές επιδόσεις. Η Artisan Vehicle Design όμως, αποφάσισε να το εξελίξει ακόμα περισσότερο.

Τόσο πολύ που μόλις 36 μονάδες θα διατεθούν στο ευρύ κοινό, ενώ η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται στην έκθεση της SEMA στο Λας Βέγκας στα τέλη του 2024.

Λόγω των φανατικών οπαδών του Godzilla και της περιορισμένης διαθεσιμότητας -θα κατασκευάζεται στο Ανόβερο της Γερμανίας- η ζήτηση αναμένεται μεγάλη, ενώ η τιμή εκκίνησης θα διαμορφωθεί κατά πάσα πιθανότητα γύρω στις 450.000 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Γιατί όμως τόσες λίγες μονάδες και τόσο υψηλή τιμή; Οι λόγοι ποικίλουν, είτε μιλήσουμε για το αμάξωμα, είτε για το εσωτερικό, είτε για τις εκδόσεις με διαφορά απόδοσης και τον εξοπλισμό που θα έχει.

Η εταιρεία τροποποίησης και βελτίωσης αυτοκινήτων ξεκίνησε τις αλλαγές από το αμάξωμα, όπως είναι λογικό. Αντάλλαξε όλα τα πάνελς του ορίτζιναλ GT-R ένα προς ένα, αντικαθιστώντας τα με παρόμοια, από ανθρακονήματα και μόνο. Έτσι, καταφέρνουν να εξασφαλίσουν ένα ελαφρύ και άκαμπτο εξωτερικό.

Advertisement

Το ωραίο σε όλη αυτήν την αλλαγή, είναι πως τα νέα μέρη θυμίζουν στο ντιζάιν αυτά της πολυαγαπημένης από το κοινό έκδοσης του GT-R R34, το πιο δημοφιλές της σειράς Skyline. Η Artisan εκεί θέλει να «χτυπήσει» σχεδιαστικά το κοινό, στη νοσταλγία και τις όμορφες αναμνήσεις που χάρισε το εμβληματικό R34.

Advertisement

Αυτό το δυναμικό και ξεχωριστό GT-R θα διατεθεί σε τρεις ιδιαίτερους χρωματισμούς, ενώ η Artisan τονίζει πως οποιοδήποτε αίτημα για κάποια μικρή αλλαγή στο εξωτερικό θα ικανοποιηθεί.

Εσωτερικά, το μοναδικό αυτό κουπέ υψηλών επιδόσεων έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά. Πρώτον, η κεντρική οθόνη με το απαραίτητο σύστημα infotainment και έπειτα τα καντράν και το ντιζάιν στην πόρτα που το βοηθούν να ξεχωρίζει από το ορίτζιναλ μοντέλο.

Επίσης, όλο το σαλόνι είναι «ντυμένο» με επένδυση Alcantara και ανθρακονήματα όπου κι αν ρίξει κάποιος το βλέμμα του. Ειδικά τα καθίσματα, είναι σαν να τα πήρε κανείς από αγωνιστικό και να τα τοποθέτησε σε αυτό το GT-R.

Advertisement

Και πάμε στο «ζουμί» που όπως πάντα, είναι ο κινητήρας και ο εξοπλισμός. Ο γνωστός twin-turbo V6 έχει τροποποιηθεί και αναβαθμιστεί τόσο, ώστε το ιαπωνικό μοντέλο να διατεθεί σε δύο εκδόσεις.

Η μία είναι η «Track» και η άλλη είναι η «Ultimate», με την πρώτη να αποδίδει 800 ίππους και τη δεύτερη… κρατηθείτε, 1.000 ίππους!

Κάθε έκδοση θα διαθέτει τα αναλόγως αναβαθμισμένα φρένα, λάστιχα και φυσικά αναρτήσεις. Όλα απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι αυτό το hypercar θα μένει στην άσφαλτο με τόση ιπποδύναμη.

Η ανυπομονησία όλων να το δουν εν δράσει είναι μεγάλη. Ευελπιστούμε να βρεθεί κάποιος πολύ ικανός από το επόμενο έτος που θα μας κάνει μία επίδειξη των πραγματικών του δυνατοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το επόμενο Nissan GT-R θα είναι hypercar! (+video)
Πόσο πωλήθηκε το πιο ακριβό Nissan GT-R στον κόσμο;
To Nissan GT-R δεν λέει να «πεθάνει»