Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό Nissan Juke;

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό Nissan Juke;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό Nissan Juke;

ΝΕΑ

Πριν από λίγες ημέρες η Nissan ανακοίνωσε ότι το επόμενο Juke θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Τώρα, μας δίνει μια πρώτη ιδέα για το πόσο θα κοστίζει η απόκτησή του.

Advertisement
Advertisement

Το βραχυπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο της Nissan προβλέπει τη δημιουργία τριών νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της ως το 2027. Ένα από αυτά θα είναι το καινούργιο Juke.

Το πρωτότυπο Hyper Punk (φωτογραφίες) το οποίο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιου (τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου 2023) δεν έδειχνε μόνο τη νέα σχεδιαστική εικόνα που θέλει να ακολουθήσει η Nissan.

Έδειξε και τη γενικότερη μορφή που θα έχει το νέο crossover μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να το παρουσιάσει προς το 2027, οπότε θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του.

Η τρίτη γενιά του Jike θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMFEV» («Common Module Family EV») την οποία έχει εξελίξει ο Όμιλος Renault Alliance για τα νέα μοντέλα του αυτής της τεχνολογίας.

Advertisement

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί από τη Nissan εάν αυτή θα είναι η εκδοχή της «CMF-B EV» ή της «CMF-C EV». Αυτή θα καθορίσει εάν οι διαστάσεις του καινούργιου μοντέλου θα είναι παραπλήσιες με αυτές της παρούσας γενιάς του ή εάν θα είναι μεγαλύτερες, συγκριτικά.

Advertisement

Συνομιλώντας με συνάδελφο του βρετανικού Autocar ο Ντέιβιντ Μος, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Nissan Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Καθώς μεγαλώνουν οι διαστάσεις του αυτοκινήτου, αλλάζουν η άνεσή του και η οδική συμπεριφορά του. Εάν αλλάξει και η κατηγορία του, ίσως αλλάξει και η ανάρτησή του.

»Η ομορφιά στη διαδικασία (ταυτόχρονης) εξέλιξης τριών αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έγκειται στο να βρούμε ποια στοιχεία τους θα είναι κοινά και ποια δεν θέλουμε να είναι. Όλα βασίζονται στις προσδοκίες των πελατών μας και των αξιών μας», τόνισε ο Μος.

Πόσο αναμένεται να κοστίζει το καινούργιο Juke; Βάσει των φιλοδοξιών που έχουν τώρα οι άνθρωποι της Nissan, η τιμή πώλησής του θα είναι παραπλήσια με αυτή που έχει (ή θα έχει τότε) η έκδοσή του με θερμικό κινητήρα.

Advertisement

Εάν αυτό ισχύσει έμπρακτα, τότε το ηλεκτροκίνητο Juke θα είναι προσιτό και δεν θα υπάρχει το φαινόμενο που παρατηρείται να υπάρχει τώρα, όπου η τιμή μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης ενός μοντέλου είναι σημαντικά ακριβότερη από την αντίστοιχη με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φουτουριστικό και ηλεκτρικό το επόμενο Nissan Juke
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Juke 1.0 DIG-T DCT vs VW Taigo 1.0 TSI DSG
Η Nissan επιταχύνει την ηλεκτρική της μετάβαση