Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Nissan GT-R θα είναι από… άλλο πλανήτη

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Nissan GT-R θα είναι από… άλλο πλανήτη

ΝΕΑ

Το νέο Nissan GT-R θα είναι από… άλλο πλανήτη

ΝΕΑ

Με σχέδιο που θυμίζει διαστημικό όχημα και ισχύ πάνω από 1.350 άλογα θα ξεπερνά οτιδήποτε άλλο έχει φτιάξει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan πρόκειται να αποκαλύψει τον διάδοχο του εμβληματικού GT-R πριν από το τέλος της δεκαετίας, σηματοδοτώντας τη στροφή προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει έναν ακραίο σχεδιασμό απόλυτα προσαρμοσμένο στη φουτουριστική αισθητική του 2030.

Παίρνοντας στοιχεία από το πρωτότυπο Hyper Force που παρουσιάστηκε στο Japan Mobility Show, το επερχόμενο μοντέλο της Nissan αναμένεται να διατηρήσει μεγάλο μέρος της σχεδίασης αυτού του concept.

Το πρωτότυπο Hyper Force παρουσίαζε υπερσύγχρονη σχεδίαση που χαρακτηριζόταν από κατασκευή από ανθρακονήματα, εντυπωσιακό υπερμεγέθη μπροστινό προφυλακτήρα με πλευρικούς προφυλακτήρες και τεράστια κεντρική εισαγωγή αέρα.

Advertisement
Advertisement

Το μπροστινό τμήμα παρουσίαζε ένα πάνελ που έμοιαζε με μάσκα και πλαισιωνόταν από προβολείς LED με λωρίδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι ενεργοί αεραγωγοί ήταν ενσωματωμένοι πάνω από τους μπροστινούς τροχούς.

Η πίσω σχεδίαση παρέπεμπε σε επιρροές από το GT-R με πίσω φώτα, έναν μεγάλο διαχύτη και μια τεράστια πτέρυγα.

Advertisement

Το concept διέθετε πόρτες πεταλούδας και αντικατέστησε τους συμβατικούς πλευρικούς καθρέπτες με κάμερες για μια φουτουριστική πινελιά.

Στο εσωτερικό, η έμπνευση αντλήθηκε από τη σφαίρα των αγωνιστικών παιχνιδιών, προσφέροντας στους οδηγούς τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των λειτουργιών οδήγησης Racing (R) και Grand Touring (GT).

Advertisement

Την τροφοδοσία αυτού του φουτουριστικού μοντέλου παρείχε ένα πακέτο μπαταριών στερεάς κατάστασης που τροφοδοτούσε ηλεκτροκινητήρες, παράγοντας μια ιπποδύναμη 1.360 ίππων ενώ υπήρχε και το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE.


Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο παραγωγής παραμένουν αδιευκρίνιστες, ο διευθυντής σχεδιασμού του προγράμματος της Nissan, Giovanny Arroba, επιβεβαίωσε ότι η σχεδιαστική γλώσσα που παρουσιάστηκε στο πρωτότυπο δεν θα αλλάξει σημαντικά, προβλέποντας τη δυνατότητα υλοποίησής του μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το επερχόμενο GT-R, ένα εμβληματικό όχημα με κληρονομιά που αριθμεί περίπου 40.000 μονάδες παγκοσμίως, αποτελεί ένα τολμηρό βήμα για τη Nissan, με στόχο να παραδώσει ένα σούπερ φουτουριστικό ηλεκτρικό GT-R πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Artisan φέρνει το απόλυτο Nissan GT-R! (+video)
Νότης Σφακιανάκης: Πιστός στο σούπερ αυτοκίνητό του παρά το ατύχημα
Μια ασυνήθιστη κόντρα που «ηλεκτρίζει»! (+video)