ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όλα τα 4×4 με τιμή κάτω από 26.000 ευρώ

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα τα 4×4 με τιμή κάτω από 26.000 ευρώ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όλα τα 4×4 με τιμή κάτω από 26.000 ευρώ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο κόσμος της αυτοκίνησης έχει κατακλυστεί από SUV. Πόσα, όμως, από αυτά είναι τετρακίνητα και προσφέρονται σε προσιτή τιμή;

Advertisement
Advertisement

Τεράστια είναι η δημοφιλία που γνωρίζουν τα SUV τα τελευταία χρόνια, όπως καταδεικνύουν και οι πωλήσεις τους. Το μερίδιό τους στην ελληνική αγορά κυμαίνεται σταθερά κοντά στο 45%, κάτι που σημαίνει πως σχεδόν ένα στα δύο καινούρια αυτοκίνητα που ταξινομούνται ανήκει στη σχετική κατηγορία.

Η εκτόξευση της δημοτικότητάς τους οφείλεται εν πολλοίς στη γενναιόδωρη απόσταση από το έδαφος, την υπερυψωμένη θέση οδήγησης, την ευρυχωρία εντός της καμπίνας και το εκδρομικό τους ταλέντο.

Πόσα, όμως, από αυτά διαθέτουν 4×4 εκδόσεις; Και εφόσον, υπάρχουν τέτοιες επιλογές, πόσο προσιτές είναι στο αγοραστικό κοινό της χώρας μας; Το NewsAuto σας παρουσιάζει 5 +1 τετρακίνητα μοντέλα, με τιμή χαμηλότερη των 26.000 ευρώ. Ή έστω λίγο πιο πάνω.


Suzuki Ignis
Έκδοση: 1.2 GL Hybrid 83 PS
Τιμή: 15.930 ευρώ

Advertisement
Advertisement

Το φθηνότερο μοντέλο που μπορεί με αρκετές αξιώσεις να αποτελέσει τον συνοδοιπόρο σας στις εκτός δρόμου περιηγήσεις σας είναι το Suzuki Ignis. Το μικρό της ιαπωνικής εταιρείας ενσωματώνει έναν ήπια υβριδικό 4κύλινδρο 1.200αρη βενζινοκινητήρα, απόδοσης 83 PS και 107 Nm ροπής που συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων. Το μοτέρ δεν δυσκολεύεται να κινήσει σβέλτα το ελαφρύ Ignis (920 κιλά), ενώ η τεχνολογία τετρακίνησης AllGrip, συνεπικουρούμενη από τα 180 mm που το χωρίζουν από το έδαφος, θα ικανοποιήσουν τις off-road αναζητήσεις σας.


Fiat Panda
Έκδοση: City Cross 0.9 85 PS Twinair 4×4
Τιμή: 17.200 ευρώ

Advertisement

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι εδώ και λίγους μήνες το ανανεωμένο Fiat Panda, το οποίο έχει γαρνιριστεί με περισσότερη τεχνολογία, σύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας και πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα εξοπλιστικά πακέτα City Cross και Cross, τα οποία «ντύνονται» με προστατευτικές ποδιές και έχουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Όσοι θέλουν να ενισχύσουν το εκδρομικό ταλέντο του Panda καλούνται να επιλέξουν την έκδοση 4×4 που ενσωματώνει έναν 0,9 lt βενζινοκινητήρα των 85 PS/145 Nm ροπής, με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Σύμμαχός σας στις εκτός δρόμου εξορμήσεις είναι και τα προφίλ οδήγησης Auto, Off-Road και Hill Descent Control, που επιλέγονται μέσω περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.


Dacia Duster
Έκδοση: 1.5 Blue dCi 115 PS Ambiance 4×4
Τιμή: 23.560 ευρώ

Advertisement

Και φτάνουμε στο Dacia Duster, ένα όχημα που καθιερωθεί στη συνείδηση του οδηγού ως ο ορισμός του value for money. Κάτω από το μυώδες καπό του μοντέλου εδρεύει ο οικονομικός diesel 1.5 Blue dCi των 115 PS και 260 Nm ροπής (μόλις από τις 1.750 rpm), ενώ για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Η οδήγηση σε εδάφη με έντονη κλίση δεν θα δυσκολέψει τον οδηγό, χάρη στο συνδυασμό των συστημάτων Hill Start AssistHill Descent Control, αλλά και στα πολύτιμα 210 mm που μεσολαβούν από το έδαφος. Παράλληλα, στο τούνελ της κονσόλας υπάρχει περιστροφικός διακόπτης, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ κίνησης στους εμπρός τροχούς, αυτόματης εμπλοκής της τετρακίνησης και κλειδώματος της τετρακίνησης, ενισχύοντας σημαντικά τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Duster.


Suzuki Vitara
Έκδοση: 1.4 GL+ Hybrid 48V 129 PS 4WD
Τιμή: 23.870 ευρώ

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Vitara, ένα μοντέλο που ικανοποιεί τις εκδρομικές σας ανησυχίες χωρίς να «ματώνει» η τσέπη σας. Η τετρακίνητη έκδοση τροφοδοτείται από έναν mild hybrid 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.373 cc που παράγει 129 PS και 239 Nm ροπής, πλαισιωμένος με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Μεγάλο προσόν του μοντέλου είναι η τεχνολογία 4WD AllGrip που περιλαμβάνει τα προφίλ Auto, Sport, Snow και Lock. Το τελευταίο παρέχει χείρα βοηθείας στον οδηγό σε δύσβατα εδάφη, κατανέμοντας μεγάλη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς, και ενισχύοντας την πρόσφυση. Παράλληλα, ενσωματώνεται Hill Descent Control, που διευκολύνει τον χειρισμό του οχήματος σε απότομη κατωφέρεια, αλλά και Hill Hold για την εκκίνηση σε ανωφέρειες.


Suzuki SX4 S-Cross
Έκδοση: 1.4 GL+ Hybrid 48V 129 PS 4WD
Τιμή: 26.420 ευρώ

Advertisement

Λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 26.000 ευρώ και η τετρακίνητη έκδοση του μικρομεσαίου SUV της Suzuki, SX4 S-Cross. Το τελευταίο ενσωματώνει το ίδιο ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο, αλλά και τις περισσότερες από τις τετρακίνητες τεχνολογίες με το μικρότερο «αδερφάκι» του, Vitara. Ειδικότερα, υπάρχει το σύστημα AllGrip με τα 4 προφίλ οδήγησης και Hill Hold, απουσιάζει, όμως, το πάντα χρήσιμο Hill Descent Control. Ο χώρος αποσκευών είναι 430 lt και φτάνει έως και τα 1.269 lt με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ενώ η απόσταση των 185 mm από το έδαφος διευκολύνει την περιήγηση σε κακοτράχαλα εδάφη.


Hyundai Kona
Έκδοση: 1.6 198 PS 7 DCT 4X4 Premium
Τιμή: 27.090 ευρώ

Συμπεριλαμβάνοντας το τετρακίνητο Kona στη λίστα, παραστρατούμε μεν, η τιμή του, ωστόσο, κοντά στα 26.000+ ευρώ… δεν μας άφησε άλλη επιλογή. Το μικρό νοτιοκορεατικό SUV ενσωματώνει έναν 1.600αρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 198 ίππων και 265 Nm ροπής που συνδυάζεται με το πολύ καλό 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (7-DCT).

Για τις εκδρομικές ικανότητες του Kona 4X4 φροντίζουν οι πολλαπλοί σύνδεσμοι στον πίσω άξονα και το σύστημα τετρακίνησης H-TRAC που κατανέμει αυτόνομα τη ροπή εμπρός-πίσω από 0-100% έως και 50-50%, με δυνατότητα κατ’ επιλογής τετρακίνησης “Lock” (σταθερή κατανομή 50-50%). Τα παραπάνω συνδυάζονται με τα συστήματα Ελέγχου Πρόσφυσης Στροφής  (Αdvanced Traction Cornering Control) και 4Χ2 DCT Drive/Traction Mode Select που δίνει τη δυνατότητα «επιλογής εδάφους» (Πάγος, Χιόνι, Άμμος, Λάσπη) για βελτιωμένη πρόσφυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
10 από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ελλάδα
Αυτά είναι τα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά!