Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για τη Mercedes-AMG GLA 45 S 4Matic+

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανέωση για τη Mercedes-AMG GLA 45 S 4Matic+

ΝΕΑ

Ανανέωση για τη Mercedes-AMG GLA 45 S 4Matic+

ΝΕΑ

Λίγους μήνες έπειτα από τη μερική επανασχεδίαση της Mercedes-Benz GLA είναι η σειρά και της κορυφαίας έκδοσης του SUV μοντέλου να δεχτεί τις αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Η MercedesAMG ανακοίνωσε ότι η GLA 45 S 4Matic+ θα διατίθεται πλέον με τα ανανεωμένα στοιχεία που εφάρμοσε η γερμανική εταιρεία στην GLA.

Έτσι, η σπορ επιδόσεων έκδοση του μοντέλου θα συμβαδίζει αισθητικά με ό,τι ισχύει γενικά γι’ αυτό, ενώ θα διαθέτει και το αναβαθμισμένο σύστημα «MBUX».

Πιο συγκεκριμένα, η επανασχεδιασμένη GLA 45 S 4Matic+ έχει τη νέα μάσκα με τις κάθετες γραμμές και ενσωματωμένο το μεγαλύτερων διαστάσεων έμβλημα της MercedesBenz.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, ο εμπρός προφυλακτήρας έχει ευρύτερα πολυγωνικά ανοίγματα στις άκρες του, κάτι που διευκολύνει την εισαγωγή αέρα προς τον κινητήρα και προσδίδει εντυπωσιακότερη εμφάνιση σε σχέση με πριν.

Αλλαγές υπάρχουν και στα φώτα, όπου τα LED φώτα έχουν νέα διαμόρφωση και είναι πιο αποδοτικά, συγκριτικά. Επιπλέον, στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται και αυτά της τεχνολογίας «Multibeam LED», όπως τα ονομάζει η MercedesBenz, τα οποία υπάρχουν στα μεγάλα μοντέλα της εταιρείας. Επίσης, στο καπό έχει τοποθετηθεί και το εμπορικό σήμα της MercedesAMG.

Advertisement

Οι θόλοι των τροχών καλύπτονται από μεγαλύτερης επιφάνειας προστατευτικό πλαστικό, βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος. Οι τροχοί είναι νέας σχεδίασης και αφήνουν να φαίνεται το κόκκινο κάλυμμα των δαγκανών του συστήματος πέδησης.

Advertisement

Η βασική διάστασή τους είναι 19 ιντσών αλλά ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει προαιρετικά μεγαλύτερους, είτε 20 ιντσών ή 21 ιντσών. Είναι βαμμένοι σε μαύρη ματ διχρωμία και υπάρχει ποικιλία στη μορφή τους.

Στο πίσω μέρος της μερικώς αναθεωρημένης GLA 45 S 4Matic+, οι αλλαγές αφορούν στα φώτα, στον προφυλακτήρα και στον ενσωματωμένο αεροδυναμικό διαχύτη, στις στρογγυλής διατομής διπλές απολήξεις της εξάτμισης και φυσικά στην αεροτομή που είναι τοποθετημένη στην οροφή του αυτοκινήτου.

Advertisement

Στο εσωτερικό, οι άνθρωποι της MercedesAMG προσφέρουν ταπετσαρίες σε νέους χρηματισμούς και για πρώτη φορά στο μοντέλο ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει τον συνδυασμό τεχνητού δέρματος και υφάσματος μικροΐνών, το οποίο είναι διαθέσιμο στον έξτρα εξοπλισμό. Σε αυτόν, περιλαμβάνονται και τα σπορ μπάκετ εμπρός καθίσματα.

Η ανανεωμένη GLA 45 S 4Matic+ δεν έχει αλλαγές στην ισχύ του κινητήρα της. Θυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της υπάρχει ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος χωρητικότητας 1.991 κ. εκ. που αποδίδει 421 ίππους/6.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 500 Nm/5.000-5.250 σ.α.λ.

Η μετάδοσή γίνεται σε όλους τους τροχούς χάρη στο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης «AMG Performance 4Matic το οποίο διαθέτει και το σύστημα «AMG Torque Control». Το αυτοκίνητο έχει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων «AMG Speedshift DCT».

Τέλος, η Mercedes-AMG GLA 45 S 4Matic+ επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της περιορίζεται στα 270 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεφτά υπάρχουν για γκάζια και χλιδή!
Η Mercedes-AMG GT Coupe Plug-in Hybrid στο Μόναχο
Mercedes-Benz GLA: Σημείο αναφοράς στα luxury SUV