Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λεφτά υπάρχουν για γκάζια και χλιδή!

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λεφτά υπάρχουν για γκάζια και χλιδή!

ΝΕΑ

Λεφτά υπάρχουν για γκάζια και χλιδή!

ΝΕΑ

Ποια κρίση και ποια ηλεκτροκίνηση; Το χρήμα κινείται και θέλει αυτοκίνητα με τρελά άλογα, χλιδή και κινητήρες πολλών κυβικών.

Advertisement
Advertisement

Το 2023, η αγορά πολυτελών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων υψηλών επιδόσεων, ιδίως από την BMW και τη Mercedes-Benz.

Το τμήμα M της BMW, γνωστό για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, σημείωσε σημαντική άνοδο.

Τα στοιχεία από τις ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Ευρώπη έδειξαν μια αξιοσημείωτη αύξηση 58% στις πωλήσεις των μοντέλων BMW M, που συνολικά ξεπέρασαν τις 19.600 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Advertisement
Advertisement

Στις ΗΠΑ, τα οχήματα BMW M αντιστοιχούσαν σε 16.400 πωλήσεις κατά την ίδια περίοδο, με αποτέλεσμα το σύνολο των πωλήσεων να ανέρχεται σε 36.000 σε όλες αυτές τις περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν μόνο τα ολοκληρωμένα μοντέλα M, εξαιρώντας παραλλαγές όπως η M340i.

Advertisement

Μια ξεχωριστή επίδοση για την BMW ήταν η BMW XM, ένα πανάκριβο σούπερ SUV. Παρά την υψηλή τιμή της, ξεπέρασε σε πωλήσεις αρκετά πιο προσιτά οχήματα επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένης της BMW Z4.

Η Mercedes-AMG, το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Mercedes-Benz, σημείωσε επίσης σημαντική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Advertisement

Οι πωλήσεις της AMG αυξήθηκαν κατά 57% το πρώτο εξάμηνο του έτους, φτάνοντας συνολικά τις 13.700 μονάδες.

Μεταξύ της γκάμας της AMG, η Mercedes-AMG SL συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση αυτή, αλλά το πιο δημοφιλές μοντέλο AMG αποδείχθηκε η εμβληματική και ακριβή G63.

Σχεδόν μία στις τέσσερις νέες πωλήσεις AMG ήταν μοντέλα G63, αναδεικνύοντας τη διαρκή έλξη που ασκεί αυτό το ακραίο SUV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η BMW 3.0 CSL
Έρχονται τα μαύρα «Μ» της BMW
Επίσημο: Αυτή είναι η BMW 3.0 CSL