Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES_GLA

Mercedes-Benz GLA: Σημείο αναφοράς στα luxury SUV

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz GLA: Σημείο αναφοράς στα luxury SUV

MERCEDES_GLA

Mercedes-Benz GLA: Σημείο αναφοράς στα luxury SUV

MERCEDES_GLA

Η ετοιμοπαράδοτη GLA αποτελεί εδώ και χρόνια το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των πολυτελών SUV, αφού πέρα από τη γοητευτική εμφάνιση συνδυάζει την ποιότητα και το κορυφαίο τεχνολογικό status που συνοδεύει κάθε Mercedes-Benz.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν μερικά μοντέλα που λες και ένα μαγικό βιομηχανικό ραβδί τους δίνει το χάρισμα να γίνονται από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους να ξεχωρίζουν αμέσως και να γίνονται χωρίς καν να προσπαθήσουν τα αγαπημένα του κοινού.

Μία από αυτές τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις ήταν και παραμένει η GLA, η οποία είναι ετοιμοπαράδοτη. Το “μικρό” SUV της Mercedes-Benz που ήδη από την πρώτη γενιά του ξεχώρισε ανάμεσα σε όλο τον ανταγωνισμό αποτελώντας το best-seller της κατηγορίας του σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα.

Η GLA από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην αγορά έβαλε τον πήχη για τα δεδομένα των πολυτελών SUV, συνδυάζοντας τις κορυφαίες αξίες της Mercedes-Benz σε ποιότητα και τεχνολογία με ένα πιο compact αμάξωμα που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από ένα πιο νεανικό κοινό με ένα πιο δραστήριο lifestyle.

Advertisement
Advertisement

Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές από τη δυναμική μάσκα που προσδίδει κύρος και την αίσθηση της υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζει μία Mercedes-Benz σε κάθε κατηγορία.

Το αστέρι της εταιρίας βρίσκεται στο κέντρο της μάσκας, η οποία πλαισιώνεται από εντυπωσιακούς προφυλακτήρες και μεγάλες εισαγωγές αέρα, οι οποίες προσθέτουν και ένα ευπρόσδεκτο σπορτίφ στοιχείο στην εικόνα της GLA.

Advertisement

Σχεδιαστικά, η GLA καταφέρνει κάτι πραγματικά μοναδικό. Παραμένει μία γνήσια και άμεσα αναγνωρίσιμη Mercedes-Benz, όντας επιβλητική στον δρόμο αλλά και με αναλογίες που προσδίδουν μία πιο νεανική διάσταση στην όλη προσέγγιση.

Οι τονισμένοι ώμοι του αμαξώματος καθορίζουν το προφίλ και το πίσω μέρος της GLA.  Οι πόρτες επεκτείνονται πάνω από τα μαρσπιέ, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα, διατηρώντας παράλληλα τα πλαίσια των θυρών καθαρά και ενισχύοντας την προστασία από πλευρικές συγκρούσεις.

Advertisement

Η εταιρία παρέχει το ιδιαίτερα εντυπωσιακό πακέτο Night το οποίο αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την εξωτερική εμφάνιση καθώς περιλαμβάνει μοναδικά πρόσθετα στοιχεία σε μαύρο χρώμα τα οποία τονίζουν ακόμα περισσότερο την πολυτελή διάσταση και τα σπορ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Ένα σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης της GLA είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία της Mercedes-Benz με την ονομασία Multibeam LED, η οποία αποτελείται από 18 ανεξάρτητες λυχνίες LED σε κάθε προβολέα, τα οποία ρυθμίζονται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο ώστε να εξασφαλίζουν τον καλύτερο δυνατό φωτισμό χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.

Advertisement

Αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων περιλαμβάνει μία σειρά από διαφορετικές λειτουργίες, όπως ο φωτισμός City για καλύτερη απόδοση μέσα στην πόλη, ο φωτισμός επαρχιακών δρόμων, ο φωτισμός για αυτοκινητόδρομο, ο φωτισμός των στροφών (με ενεργή κίνηση των LED προς το εσωτερικό της στροφής), και ο φωτισμός αλλαγής κατεύθυνσης.

Τα πίσω φώτα αποτελούνται από δύο τμήματα τοποθετημένα χωριστά στον προφυλακτήρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο το άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Επιπλέον, χάρη σε αυτή τη σχεδίαση το πίσω τμήμα δείχνει πιο φαρδύ. Παράλληλα υπάρχουν και κάποια προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού, όπως οι ράγες οροφής ή η χρωμιωμένη επένδυση στο κάτω μέρος του χώρου φόρτωσης που προσδίδουν έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στην εικόνα του αυτοκινήτου.

Στη βασική έκδοση, η νέα GLA εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου πέντε ακτίνων και 17 ιντσών ενώ προαιρετικά υπάρχουν διαθέσιμες ζάντες από 18 έως και 20 ίντσες για την απόλυτα σπορτίφ εμφάνιση.

Ένα ακόμα στοιχείο που τονίζει τον πολυτελή χαρακτήρα της νέας GLA είναι η τεράστια ηλιοροφή η οποία καλύπτει σχεδόν όλη το επάνω μέρος του αυτοκινήτου.

Πέρα από το ότι δημιουργεί μία ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό με το διάχυτο φως να αναδεικνύει την ποιότητα της Mercedes-Benz, προσφέρει και στο αισθητικό κομμάτι, κάνοντας την όλη παρουσία του αυτοκινήτου πιο ανάλαφρη και με πιο έντονο τον luxury προσανατολισμό του.

H γκάμα του μοντέλου προσφέρεται σε τέσσερις πολύ όμορφες εκδόσεις, την βασική, την Style, την Progressive και την κορυφαία AMG Line.

Η τελευταία είναι και η πιο ενδιαφέρουσα καθώς αναδεικνύει στο μέγιστο βαθμό τη σπορ πλευρά της GLA διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα στο αμάξωμα με τη σφραγίδα της AMG, μάσκα ψυγείου σε σχέδιο diamond, μεγάλες ζάντες 19 ιντσών και χαμηλωμένη ανάρτηση.

Συνολικά, η GLA υπήρξε μία πραγματικά εμπνευσμένη στιγμή της Mercedes-Benz, που την αγκάλιασε το αγοραστικό κοινό σε όλη την Ευρώπη και η οποία παραμένει και σε αυτή τη γενιά της το μέτρο σύγκρισης στα πολυτελή SUV.

Όμορφη, δυναμική και με σπορτίφ χαρακτηριστικά, η GLA έχει εκείνο το μοναδικό χάρισμα που σπανίζει πλέον: να συνδυάζει όλη την κατασκευαστική φιλοσοφία της Mercedes-Benz σε ένα γεμάτο στιλ αισθητικό αποτέλεσμα που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις.

Έχοντας πλέον και το προνόμιο να είναι άμεσα διαθέσιμη στο δίκτυο της εταιρίας στην Ελλάδα (δείτε αναλυτικά στο link με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων & Επισκευαστών), η GLA είναι αυτή τη στιγμή ότι πιο ολοκληρωμένο και με κορυφαίο status μπορεί να αγοράσει κανείς στα πολυτελή SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes GLA 200 vs Peugeot 3008 PureTech 130
Γιατί αυτή η Mercedes GLA κοστίζει όσο ένα supercar; (+video)
Νέα Mercedes GLA: Οι διαφορές με την προηγούμενη γενιά της (video)