ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο φοβερό φορτηγό της Mercedes

Ελλάδα 21:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο φοβερό φορτηγό της Mercedes

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο φοβερό φορτηγό της Mercedes

ΝΕΑ

Η γερμανική μάρκα παρουσίασε το το E-Actros 600, για να σπάσει την κυριαρχία του diesel.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz Trucks παρουσιάζει το E-Actros 600, ένα φορτηγό 40 τόνων με ηλεκτρική μπαταρία που μπορεί να διανύσει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα χωρίς φόρτιση.

Η Mercedes θέλει πρωτίστως να δείξει την εγγύτητα του νέου eActros 600 με τον αυτοκινητόδρομο. Αναπτύχθηκε για μεγάλες αποστάσεις και προορίζεται για γρήγορα και αθόρυβα ταξίδια, στις πλαγιές της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν πλέον έξι κύλινδροι που «χορεύουν» στο ρυθμό της αυτανάφλεξης, ακριβώς κάτω από την καμπίνα, αλλά μόνο βοηθητικές μονάδες και εξαρτήματα ελέγχου λειτουργούν εδώ.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο σύγχρονοι ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη, σχεδιασμένοι για 800 volt, λειτουργούν με μέγιστη ισχύ έως και 600 kW (816 hp) απευθείας στον πίσω άξονα του τράκτορα.

Το μυστικό βρίσκεται στις μπαταρίες

Advertisement

Η συνεχής ισχύς αυτού του Actros είναι 400 kW (544 hp). Το όχημα είναι τεχνικά σχεδιασμένο για συνδυασμένο συνολικό βάρος αμαξοστοιχίας έως 44 τόνους. Με ένα τυπικό ρυμουλκούμενο, το eActros 600 έχει ωφέλιμο φορτίο περίπου 22 τόνων στην ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά στην ισχύ, το νέο εργαλείο της Mercedes δεν υπερτερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά η συνταγή της υπέροχής, βρίσκεται βαθιά μέσα στα τρία πακέτα μπαταριών, το καθένα με συνολική χωρητικότητα 207 kWh: ολοκαίνουργιες κυψέλες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) από τον κινέζο κατασκευαστή CATL, που υπόσχονται πολλά μεγάλα πλεονεκτήματα.

Advertisement

Η CATL παρουσίασε πρόσφατα τη νέα γενιά κυψελών LFP και σύμφωνα με τα τεχνικά δεδομένα, εκτός από την ενεργειακή πυκνότητα, κάνουν τις περισσότερες κλασσικές κυψέλες ιόντων λιθίου με νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο (NMC) να φαίνονται παλιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φορτηγά: Το diesel καταλαμβάνει πλέον το 70% του λειτουργικού κόστους!
Πότε έρχονται τα ηλεκτρικά φορτηγά με αυτονομία 400 χλμ.;
ACEA: Χωρίς υποδομές ξεχάστε τα ηλεκτρικά φορτηγά! (+video)

Advertisement