Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται επτά φθηνά ηλεκτρικά!

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται επτά φθηνά ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Έρχονται επτά φθηνά ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Το γκρουπ Stellantis έχει μεγάλα σχέδια για τα επόμενα χρόνια, ιδίως στα μικρά και φθηνά ηλεκτρικά που θα κοντράρουν τους Κινέζους.

Advertisement
Advertisement

Σε μια στρατηγική κίνηση για την αντιμετώπιση του αναμενόμενου κύματος οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα που κατακλύζουν την ευρωπαϊκή αγορά, η Stellantis, πρόκειται να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή πέμπτη πλατφόρμα.

Αυτή η πλατφόρμα χαμηλού κόστους, που ονομάστηκε πλατφόρμα “Smart Car”, έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει περίπου επτά επερχόμενα μοντέλα, ευθυγραμμιζόμενη με τον στόχο της Stellantis να προσφέρει οικονομικά ηλεκτρικά οχήματα στους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Το Citroen e-C3 που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, με ανταγωνιστική τιμή, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Stellantis για προσιτές επιλογές ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ο Renaud Tourte, επικεφαλής της πλατφόρμας Smart Car της Stellantis, δήλωσε ότι η πλατφόρμα, η οποία είναι κατά κύριο λόγο προσαρμοσμένη για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά μπορεί να δεχτεί και κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα αποτελέσει τη βάση για αρκετές μάρκες της Stellantis.

Η ευελιξία της πλατφόρμας όχι μόνο ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά διασφαλίζει επίσης την οικονομική αποδοτικότητα, επιτρέποντας στη Stellantis να παραμείνει μπροστά στον αγώνα ενάντια στους οικονομικούς κινεζικούς ανταγωνιστές EV, όπως το Dacia Spring της Renault.

Advertisement

Κοιτάζοντας μπροστά, η Stellantis σχεδιάζει να επεκτείνει την εφαρμογή της πλατφόρμας Smart Car, με μια μεγαλύτερη έκδοση του e-C3 να βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Advertisement

Επιπλέον, οχήματα από τουλάχιστον δύο άλλες μάρκες της Stellantis αναμένεται να χρησιμοποιήσουν αυτή την πλατφόρμα από το 2024 και μετά, ενισχύοντας τη δέσμευση του ομίλου να κάνει την προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα πραγματικότητα για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα μοντέλα παραμένουν μυστικές, υπάρχουν εικασίες ότι το πολυαναμενόμενο Fiat Panda, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο γύρω στα μέσα του 2024, μπορεί να βασίζεται στην πλατφόρμα του Smart Car.

Η Opel, μια άλλη μάρκα υπό την ομπρέλα της Stellantis, έχει επίσης επιβεβαιώσει τα σχέδια για την παρουσίαση ενός μοντέλου EV στην κατηγορία τιμών των 25.000 ευρώ.

Advertisement

Η κατασκευή της πλατφόρμας Smart Car έχει ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Trnava στη Σλοβακία, με πιθανές επεκτάσεις σε άλλες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη ή στο Μαρόκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Citroen e-C3
Κάρτα στα ΜΜΜ ή ένα Fiat Topolino;
Έρχεται πτώχευση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών;