Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται πτώχευση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών;

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται πτώχευση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών;

ΝΕΑ

Έρχεται πτώχευση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών;

ΝΕΑ

Ο Ίλον Μασκ προβλέπει ότι εταιρίες όπως η Ford, η General Motors και η Stellantis έχουν μπροστά τους δύσκολο οικονομικό μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ο Ίλον Μασκ προειδοποίησε ότι η ικανοποίηση των απαιτήσεων του συνδικάτου των Εργαζομένων στην Αυτοκίνηση (UAW) θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πτώχευση τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες Ford, General Motors και Stellantis.

Η UAW συμμετέχει σε εκτεταμένες απεργίες εναντίον των εν λόγω εταιρειών, πιέζοντας για σημαντικές παραχωρήσεις, όπως αύξηση των μισθών κατά 40% και μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας κατά 32 ώρες, από 40 ώρες που είναι σήμερα.

Ο Μασκ έκανε ανάρτηση στο Twitter για να εκφράσει τις ανησυχίες του, δηλώνοντας ότι η συμμόρφωση με αυτές τις απαιτήσεις θα μπορούσε να οδηγήσει την “Τριάδα του Detroit” σε οικονομική καταστροφή.

Advertisement
Advertisement

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα απεργούντα μέλη της UAW, τονίζοντας ότι λαμβάνοντας υπόψη την ευημερία εταιρειών όπως η Ford, η GM και η Stellantis, θα πρέπει να ευημερήσουν και οι εργαζόμενοι.

Τα σχόλια του Μασκ για τα συνδικάτα είναι αξιοσημείωτα, ειδικά δεδομένης της στάσης της Tesla.

Παρά τις προσπάθειες ορισμένων εργαζομένων της Tesla να συνδικαλιστούν με τη βοήθεια της Workers United, η Tesla παραμένει χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση, γεγονός που τη διαφοροποιεί από την υπόλοιπη τοπική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

Νωρίτερα φέτος, η Tesla αντιμετώπισε διαμάχη όταν απέλυσε υπαλλήλους που συμμετείχαν σε συζητήσεις για το συνδικάτο, γεγονός που οδήγησε σε νομικές καταγγελίες εναντίον της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απεργία εργαζομένων σε Stellantis, Ford και General Motors
Απίστευτο το πως η GM υποτίμησε την Tesla (+video)
Το κουπέ Tesla Model 3 θα μπορουσε να ήταν έτσι (+video)

Advertisement