Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το ανανεωμένο Dacia Duster – Ποιες θα είναι οι αλλαγές;

Ελλάδα 1:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το ανανεωμένο Dacia Duster – Ποιες θα είναι οι αλλαγές;

ΝΕΑ

Έρχεται το ανανεωμένο Dacia Duster – Ποιες θα είναι οι αλλαγές;

ΝΕΑ

Η Dacia είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη ανανεωμένη εκδοχή του μικρομεσαίου της SUV, το οποίο θα έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση και θα ενσωματώνει πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Επιστρέφει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη;

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη γενιά του Dacia Duster, του μοντέλου που έχει εξελιχθεί στην επιτομή του value for money, συμπληρώνει αισίως τέσσερα χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά. Το μικρομεσαίο SUV της ρουμανικής εταιρείας, πέρα από την προσιτή τιμή του, διακρίνεται και για την γκάμα «οικονομικών» κινητήρων του, με αποκορύφωμα τις εκδόσεις με υγραέριο και diesel τις οποίες δοκιμάσαμε πρόσφατα.

Το 2023, το Duster, αναμένεται να μεταβεί στην τρίτη του γενιά, υιοθετώντας την πλατφόρμα CMF, την οποία χρησιμοποιεί και το νέο Sandero. Προτού, ωστόσο, συμβεί αυτό, εντός των επόμενων εβδομάδων, η Dacia θα αποκαλύψει μια ανανεωμένη εκδοχή της τρέχουσας γενιάς. Τι πρέπει, να περιμένουμε, λοιπόν;

Γαλλικά δημοσιεύματα, που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στους κόλπους του ομίλου Renault, αναφέρουν πως το μοντέλο θα υποβληθεί σε μικρή αισθητική αναβάθμιση, θα ενσωματώσει νέο, πιο προηγμένο εξοπλισμό, ενώ θα προσφέρεται και πάλι με αυτόματο κιβώτιο EDC.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικότερα, σε επίπεδο εμφάνισης, η μεγαλύτερη αλλαγή θ’ αφορά την οπτική υπογραφή των φωτιστικών σωμάτων (ημέρας), η οποία θα έχει σχήμα “Y”, όπως και στο νέο Sandero. Παράλληλα, το SUV θα «κάθεται» σε ανασχεδιασμένες ζάντες, ενώ θα προσφέρεται με περισσότερες επιλογές χρωμάτων.

Εντός της καμπίνας, η διάμετρος της κεντρικής οθόνης αφής για το σύστημα πολυμέσων θα αυξηθεί από τις 7 στις 8 ίντσες, και θα εδράζεται πιο ομοιόμορφα στην κεντρική κονσόλα, ενισχύοντας την εργονομία.

Advertisement

Παράλληλα, τα καθίσματα πιθανότατα θα είναι κατ’ επιλογή θερμαινόμενα, ενώ η δέσμη συστημάτων ασφαλείας θα εμπλουτιστεί με τη λειτουργία αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης (emergency braking).

Advertisement

Επίσης, αναμένεται η μεγάλη επιστροφή του αυτόματου διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου EDC, το οποίο, όμως, θα συνδυάζεται αποκλειστικά με τους ισχυρούς βενζινοκινητήρες των 150 PS.

Όσον αφορά την εμπορική διάθεση του ανανεωμένου Dacia Duster, αυτή είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του Φθινοπώρου.

Διευκρινίζεται πως οι φωτογραφίες απεικονίζουν το υπάρχον Duster, και όχι την επερχόμενη, ανανεωμένη εκδοχή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά!
To Renault 5 στη θέση του Twingo
Συγκρίνουμε: Opel Corsa 1.5d vs Renault Clio Blue dCi