Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επανασχεδίαση για την Aston Martin DB11

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επανασχεδίαση για την Aston Martin DB11

ΝΕΑ

Επανασχεδίαση για την Aston Martin DB11

ΝΕΑ

Η Aston Martin συνεχίζει με εντονότερο ρυθμό την ανανέωση της γκάμας της. Στο πλαίσιο αυτό, η επανασχεδιασμένη DB11 είναι το επόμενο μοντέλο της που θα παρουσιαστεί και ίσως αλλάξει και ονομασία.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Aston Martin Lagonda την τελευταία πενταετία φαίνεται να ξεπερνιούνται σταδιακά και η βρετανική εταιρεία να βρίσκει έναν ρυθμό που θα τη φέρει στην κερδοφορία.

Τόσο με τα χρήματα του fund στο οποίο επικεφαλής είναι ο Lawrence Stroll, όσο και με αυτά του Ομίλου MercedesBenz, ο οποίος κατέχει το 20% της Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC, έχουν μπει σε διαδικασία ανάπτυξης.

Οι άνθρωποι της Aston Martin έχουν αρχίσει να εξελίσσουν την ανανεωμένη DB11, διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο αλλά καθυστέρησε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τα πρωτότυπα έχουν μεγαλύτερη γρίλια στη μάσκα, νέο καπό και επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές στο αμάξωμα είναι μικρότερες και περιορίζονται κυρίως στα εκεί φώτα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλλαγές αναμένεται να υπάρχουν τόσο στην ανάρτηση όσο και στους διαθέσιμους κινητήρες, V8 και V12, ενόψει της εφαρμογής τού νέου πρότυπου «Euro VII» (από την πρώτη Ιουνίου 2025).

Πέραν από τις όποιες αισθητικές και λοιπές διαφοροποιήσεις, το Gran Turismo μοντέλο τής εταιρείας ίσως αλλάξει και ονομασία. Έτσι, υπάρχει περίπτωση να μετονομαστεί σε DB12, χαρακτηρισμό τον οποίο έχει κατοχυρώσει η Aston Martin από το 2015.

Advertisement

Το επανασχεδιασμένο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ο V8 κινητήρας με τον οποίο θα διατίθεται είναι αυτός της Mercedes-AMG, ενώ ο V12 είναι ο χωρητικότητας 5,2 λίτρων τής Aston Martin Lagonda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί αναστατώθηκε ο στρατός με την Aston Martin Valkyrie;
Τι ποσοστό τής Aston Martin απέκτησε η Geely;
Η ρελάνς του Lawrence Stroll για την Aston Martin

Advertisement