Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ποσοστό τής Aston Martin απέκτησε η Geely;

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ποσοστό τής Aston Martin απέκτησε η Geely;

ΝΕΑ

Τι ποσοστό τής Aston Martin απέκτησε η Geely;

ΝΕΑ

Στις 15 Ιουλίου, τρέχοντος έτους, η Aston Martin Lagonda ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η συνέχεια είναι ενδιαφέρουσα.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των υποψήφιων που θέλησαν να συμμετέχουν στη διαδικασία απόκτησης μεριδίου τής Aston Martin Lagonda ήταν και κινεζικός Όμιλος Zhejiang Geely Holding.

Οι συζητήσεις που υπήρξαν έκτοτε μεταξύ των στελεχών της και τον ομολόγων τους στη βρετανική εταιρεία, είχαν αίσια έκβαση και ανακοινώθηκε ότι η Geely απέκτησε ποσοστό 7,6% αυτής.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Daniel Donghui Li, Διευθύνων Σύμβουλος του κινεζικού Ομίλου, δήλωσε σχετικά μετά την υπογραφή της συμφωνίας: «Ανυπομονούμε να διερευνήσουμε τις ευκαιρίες για να εμπλακούμε εντονότερα στη συνεργασία μας με την Aston Martin. Η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί τη στρατηγική της για να επιτύχει μακροπρόθεσμα τους στόχους της που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξή της και στην αύξηση της κερδοφορίας της».

Θυμίζουμε ότι η Zhejiang Geely Holding κατέχει το 9,69% της Daimler, ενώ οι Γερμανοί κατέχουν το 20% της Aston Martin Lagonda. Μέσω αυτής της συνεργασίας των Κινέζων με τους Γερμανούς, οι πρώτοι έφτασαν να αποκτήσουν μερίδιο στη βρετανική εταιρεία.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, με το μερίδιο της Geely ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τής Aston Martin Lagonda κατά 654.000.000 λίρες στερλίνες (περίπου 730 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία).

Advertisement

Με τη σειρά του ο κ. Lawrence Stroll, Πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας είπε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτή την αύξηση κεφαλαίου, η οποία μετασχηματίζει την Aston Martin Lagonda και ενισχύει σημαντικά την οικονομική μας θέση και την πορεία μας προς τη βιώσιμη ταμειακή ροή. Θα ήθελα να καλωσορίσω την Geely Holding η οποία ανακοίνωσε ότι θα γίνει επενδυτής μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πωλήθηκε η Aston Martin του Sean Connery; (+video)
Δοκιμή: Aston Martin DBX 707
Το νέο αυτοκίνητο του David Coulthard (+video)