Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ρελάνς του Lawrence Stroll για την Aston Martin

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ρελάνς του Lawrence Stroll για την Aston Martin

ΝΕΑ

Η ρελάνς του Lawrence Stroll για την Aston Martin

ΝΕΑ

Το επιχειρείν χρειάζεται επιθετικές κινήσεις και ο Lawrence Stroll, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Aston Martin Lagonda, το γνωρίζει καλά. Αυτό έκανε πρόσφατα απέναντι στην Geely.

Advertisement
Advertisement

H επιχειρηματική τύχη της Aston Martin δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα παρότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την ανάληψη της εταιρείας από το επενδυτικό fund Yew Tree στο οποίο επικεφαλής είναι ο Lawrence Stroll.

Όπως έγινε γνωστό, ο βασικός επενδυτής της βρετανικής εταιρείας έδωσε 50 εκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 57,1 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για να αποκτήσει περισσότερες μετοχές της σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την επιθετική εξαγορά της από την κινεζική Geely.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, το fund αύξησε το ποσοστό των μετοχών του από το 19,0% στο 28,29%. Αυτή η κίνηση έρχεται ως αντίδραση στην προσπάθεια της Geely να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην Aston Martin Lagonda. Η κινεζική εταιρεία, από τις αρχές του 2022 έχει δώσει περίπου 66 εκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 75,4 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για να αποκτήσει μερίδιο 7,6% των μετοχών της.

Η αύξηση του ποσοστού της Yew Tree στο 28,29% σημαίνει ότι πλησιάζει κοντά στο όριο του 29,99% το οποίο βάσει του Κώδικα Εξαγοράς Επιχείρησης που ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ο επενδυτής θα πρέπει να κάνει προσφορά για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της.

Advertisement

Η Geely, και ιδίως ο ιδρυτής της Li Shufu, θέλει να αποκτήσει το 10% της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με σκοπό να αναπτύξει στενότερη επιχειρηματική σχέση με αυτή.

Advertisement

Σχολιάζοντας την κίνηση εξαγοράς περισσότερων μετοχών από την μεριά των Κινέζων ο κ. Stoll (φωτογραφία) δήλωσε σχετικά: «Κατά τη γνώμη μας, όπως και κατά τη γνώμη των τραπεζών, στην πραγματικότητα απλώς προσπαθούσαν να κάνουν μια προσφορά για να αγοράσουν την εταιρεία φτηνά. Ήθελαν να μπουν “από την πίσω πόρτα” αντί να περάσουν από την μπροστινή και να πληρώσουν για προνομιούχες μετοχές. Πιστεύουμε ότι ήταν μια συγκεκαλυμμένη προσέγγιση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πουλήθηκε αυτή η James Bond Aston Martin DB5;
Η superbike της Aston Martin δεν έχει αντίπαλο (+video)
Με πόσο «καπέλο» πωλείται μια Aston Martin Valhalla;