Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έχουν όλες οι εταιρείες SUV στη γκάμα τους;

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έχουν όλες οι εταιρείες SUV στη γκάμα τους;

ΝΕΑ

Έχουν όλες οι εταιρείες SUV στη γκάμα τους;

ΝΕΑ

Πάει περίπου μία 15ετία από τότε του τα SUV συστήθηκαν στις αγορές με δυναμισμό και από τότε απολαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση.

Advertisement
Advertisement

Από το Nissan Qashqaiμέχρι και τη Lotus Eletre πολλά εκατομμύρια πωλήσεις και ευρώ δρόμος…

Έτσι βήμα βήμα φθάσαμε στο να κυριαρχούν τα crossover αμαξώματα, κλέβοντας πρώτα τη δόξα των σεντάν και έπειτα αύτη των hatchbacks, ενώ είδαμε μέχρι και smart SUV με το ολόφρεσκο #1. Έχουν όμως όλες οι εταιρείες χαράξει αυτή τη στρατηγική ή ορισμένες κρατούν τα πλάνα τους μακριά από τα υπερυψωμένα αμαξώματα όπως επιτάσσει η μόδα. Η αλήθεια είναι πάντως πως ψάξαμε αρκετά για να βρούμε mainstream εταιρείες που δεν διαθέτουν έστω και ένα SUV στο στόλο τους.

Advertisement
Advertisement

Αυτές είναι μονάχα οι Abarth και Lancia, δύο ιταλικές μάρκες που η κάθε μία για τους δικούς της λόγους προς το παρόν δεν έχει να επιδείξει κανένα SUV. Η Lancia βρίσκεται βέβαια σε μία γενικότερη στάση αναμονής και έχει αφήσει τις υπόλοιπες αδελφές εταιρείες να… τραβούν κουπί για λογαριασμό της Stellantis. H Abarth πάλι εκφράζει ένα διαφορετικό χαρακτήρα με sport καταβολές και μικρά αμαξώματα που προς το παρόν ταιριάζουν στο προφίλ των εκρηκτικών μικρών αυτοκινήτων επιδόσεων.

Συνολικά υπάρχουν ακόμη εννέα μάρκες που στερούνται SUV αμαξωμάτων παγκοσμίως και δεν μπορούμε να πούμε ότι περιμέναμε να έχουν βάση της φιλοσοφίας τους. Αυτές είναι οι Alpine, Bugatti, Ferrari, Lucid, Pagani, Polestar και Ram, με την τελευταία να προτιμά τα φορτηγά και pick up, ενώ επιπλέον η Chrysler δεν λανσάρει κάποιο SUV αλλά έχει ήδη παρουσιάσει το πρωτότυπο Airflow, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πάρει το δρόμο της παραγωγής.

Advertisement

Από τις παραπάνω φίρμες η Bugatti θα αποτελέσει έκπληξη αν εμφανίσει κάποιο SUV τα επόμενα χρόνια, ενώ και η Ferrari θα προκαλούσε έντονους τριγμούς στην περίπτωση που αποκάλυπτε ένα crossover. Ποτέ μη λες ποτέ όμως, αφού οι καιροί έχουν αλλάξει και τα έχουμε δει όλα από όλους, ή καλύτερα… σχεδόν όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
Τα 5 πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο
Τα 10 πιο γρήγορα καθημερινά ηλεκτρικά

Advertisement