Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δοκιμές στο Fiorano για τη Ferrari 296 GT3 (+video)

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές στο Fiorano για τη Ferrari 296 GT3 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Δοκιμές στο Fiorano για τη Ferrari 296 GT3 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το νέο αγωνιστικό της Ferrari, «συνελήφθη» κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα της Ιταλικής εταιρείας στο Fiorano και ομολογουμένως είναι συναρπαστικό τόσο σε εμφάνιση όσο και σε ήχο.

Advertisement
Advertisement

Οι αγώνες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την εικόνα της Ferrari παγκοσμίως και προφανώς η εταιρεία βασίζει πολλά στο συγκεκριμένο τομέα.

Η παρουσία της Ferrari δεν περιορίζεται στο «στίβο» της F1 αλλά έχει πολύ μεγάλη αξία και σε άλλα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. Εδώ λοιπόν, έχουμε ένα video από τις δοκιμές εξέλιξης της νέας Ferrari 296 GT3 στην ιδιόκτητη πίστα δοκιμών της μάρκας, στο Fiorano. Στο αμάξωμα το καμουφλάζ έχει περισσότερο να κάνει με το χρωματικό «μπέρδεμα» και λιγότερο με το οπτικό σύνολο σε ότι έχει να κάνει με την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η 296 GT3 χρησιμοποιεί μια μη υβριδική έκδοση του twin turbo V6 με χωρητικότητα 3,0 λίτρων της GTB, καθώς η ηλεκτρική υποβοήθηση δεν θα επιτρέπεται σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς. Το μοντέλο θα ξεκινήσει να εμφανίζεται σε αγωνιστικές δραστηριότητες από το 2023, ως αντικαταστάτης των 488 GT3 και 488 GT3 Evo. Στο μπροστινό μέρος διακρίνουμε επανασχεδιασμένο κάτω μέρος, με κοίλη επιφάνεια κοντά στην άσφαλτο. Ευδιάκριτο είναι και το άνοιγμα- αεραγωγός στην οροφή του αμαξώματος, ενώ κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πίσω μέρος, διακρίνεται το αυξημένο μετατρόχιο.

Σε αντίθεση με την 296 GTB παραγωγής, ο κινητήρας δεν είναι ορατός, τα πίσω φτερά είναι πιο τονισμένα ορίζοντας μεγαλύτερο συνολικό πλάτος, ενώ διακρίνονται και οι περισσότερες οπές εξαερισμού σε όλο το αμάξωμα. Οι δύο στρογγυλοί σωλήνες της εξάτμισης ξεχωρίζουν, όπως και ο μεγάλος διαχύτης που «αγριεύει» έτι περαιτέρω την εμφάνιση του αυτοκινήτου που έχει ως προορισμό τις διακρίσεις στις πίστες αγώνων ανά τον κόσμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To πατίνι της Segway ακούγεται σαν… Ferrari (+video)
Ημέρα αποκάλυψης η M. Τρίτη για τη Ferrari!
Ποιά είναι η Ferrari 296 GTB που κοστίζει όσο ένα Fiat Panda;

Advertisement

 

 

 

Advertisement