Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ημέρα αποκάλυψης η M. Τρίτη για τη Ferrari!

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ημέρα αποκάλυψης η M. Τρίτη για τη Ferrari!

ΝΕΑ

Ημέρα αποκάλυψης η M. Τρίτη για τη Ferrari!

ΝΕΑ

Ένα λιτό teaser με πολλές υποσχέσεις ήταν αρκετό, ώστε να φουντώσει τα σενάρια για το μοντέλο που θα αποκαλυφθεί στις 19 Απριλίου.

Advertisement
Advertisement

Αυτό κατά πάσα πιθανότατα θα είναι η ανοιχτή έκδοση της 296 GTB.

Στη Ferrari αρέσουν τα παιχνίδια με τον Τύπο και ειδικά όταν πρόκειται για ένα από τα «καμάρια» της δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία κλασσική πρεμιέρα όπως ένα γήινο αυτοκίνητο. Εξάλλου κάθε άλλο παρά γήινη μπορεί να χαρακτηριστεί η 296 Spider που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η πρωταγωνίστρια την ερχόμενη Τρίτη.

Advertisement
Advertisement

Η cabrio εκδοχή της 296 GTB, όπως μπορούμε να μαντέψουμε, θα διαθέτει hardtop αναδιπλούμενη οροφή και οι αλλαγές στο σχεδιασμό θα περιορίζονται στο πίσω μέρος. Ο ολοκαίνουριος κινητήρας που είδαμε τον Ιούνιο του 2021 στην GTB θα δίνει ζωή φυσικά και στην Spider. Πρόκειται για τον υβριδικό V6 twin-turbo 2,9 λίτρων με συνολική απόδοση 830 ίππους (663 από τον V6 και 167 από τον ηλεκτροκινητήρα). Πηγή τροφοδότησης του ηλεκτροκινητήρα αποτελεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 7,45 kWh που παρέχει μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 25 χλμ. 

H κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ η επιτάχυνση της 296 GTB -για να έχουμε μία εικόνα και για την Spider- στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, το 0-200 αποτελεί υπόθεση 7,3 δευτερολέπτων και η τελική φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το πανίσχυρο υβριδικό σύνολο είναι τοποθετημένο σε γωνία 120 μοιρών και η μέγιστη ροπή του φθάνει τα 740 Nm στις 6.250 σ.α.λ. Το βάρος της Spider αναμένεται κοντά στα 1.500 κιλά καθώς θα διαθέτει ενισχύσεις στο πλαίσιο και επιπλέον μέταλλα εξαιτίας της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής.

Advertisement

Την ίδια ώρα το αγωνιστικό τμήμα της Ferrari κορυφώνει της δοκιμές της 296 GT3, η οποία θα αντικαταστήσει την 488 GT3 από το 2023. Το εκρηκτικό supercar φιγουράρει με αυτοκόλλητα στην πίστα του Φιοράνο από όπου υπάρχει και φωτογραφικό υλικό.

Η 488 GT3 που θα αντικατασταθεί, αποτελεί το «καμάρι» της ιταλικής φίρμας στις πίστες με 429 καρό σημαίες σε σύνολο 770 εκκινήσεων. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για την 296 GT3, η οποία -απουσία του υβριδικού συστήματος– θα «περιοριστεί» σε μηχανικό σύνολο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλήθηκε έναντι 2,7 εκ. δολαρίων η Ferrari 275 GTB της Jane Fonda
Η Ferrari επεκτείνεται σε ένδυση και εστίαση
Γκουρού της τεχνολογίας ο νέος CEO της Ferrari