Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το Toyota GR Yaris με 500+ ίππους! (+video)

Ελλάδα 4:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το Toyota GR Yaris με 500+ ίππους! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε το Toyota GR Yaris με 500+ ίππους! (+video)

ΝΕΑ

Το GR Yaris από την εργοστασιακή του κιόλας εκδοχή είναι ένα καυτό σουπερμίνι με εκρηκτικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για ορισμένους βελτιωτές που αποφάσισαν να διπλασιάσουν την απόδοση του.

Συγκεκριμένα, η βρετανική Severn Valley Motorsport πήρε το τετρακίνητο «θηριάκι» της Toyota και το μετέτρεψε σε ένα ατίθασο τέρας 500 και πλέον ίππων. Μάλιστα το παράδοξο των Άγγλων βελτιωτών είναι ότι βασίστηκαν πάνω στον ίδιο 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.600 κ.εκ.

Στην εργοστασιακή του εκδοχή να θυμίσουμε ότι το GR Yaris της Toyota αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Η Severn Valley λοιπόν έκανε ριζικές μετατροπές που αφορούν σε νέα τουρμπίνα, νέο intercooler, ενισχυμένα μπεκ, νέο εγκέφαλο και σύστημα εξάτμισης, διπλασιάζοντας σχεδόν την αποδοτικότητα του ήδη πιεσμένου μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Έτσι μπορεί να περηφανεύεται για το ισχυρότερο Yaris επί ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς αποδίδει 450 ίππους στην περίπτωση που εφοδιαστεί με απλή αμόλυβδη και 500 ίππους με αγωνιστικό καύσιμο. Στο ίδιο μήκος κύματος (της υπερβολής) και η εξωτερική εμφάνιση για το πανίσχυρο σουπερμίνι με εισαγωγή αέρα από carbon και αδιάκριτες δαγκάνες σχεδιασμένες αρχικά για το Nissan GT-R να αναλαμβάνουν και το δύσκολο ρόλο του να φρενάρουν.

Το πακέτο του GR Yaris των 500 ίππων ολοκληρώνεται με τα δερμάτινα Recaro καθίσματα στο εσωτερικό που έχουν αντικαταστήσει όπως είναι φυσικό τα εργοστασιακά. Απολαύστε το, λοιπόν, στο παρακάτω βίντεο:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota αποκαλύπτει το Rally1 GR Yaris για το WRC (+video)
Αυτό είναι το Lexus RZ 450e, η πολυτελής εκδοχή του Toyota bZ4X
Ένα πειραγμένο GT-R ρυμουλκεί… νταλίκα στο χιόνι (+video)

Advertisement