Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Lexus RZ 450e, η πολυτελής εκδοχή του Toyota bZ4X

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Lexus RZ 450e, η πολυτελής εκδοχή του Toyota bZ4X

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Lexus RZ 450e, η πολυτελής εκδοχή του Toyota bZ4X

ΝΕΑ

Τα δύο μοντέλα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, αλλά το RZ 450e θα φέρει πιο πολυτελή υπόσταση, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών crossover.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια μακρόσυρτη προωθητική καμπάνια η Lexus έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του RZ 450e, του πρώτου της μοντέλου που κατασκευάζεται εξαρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό, και συστήνεται ως η πολυτελής εκδοχή του Toyota bZ4X

Εμφανισιακά τα δύο μοντέλα φέρουν παρεμφερή σιλουέτα, μιας και μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα e-TNGA, αν και το RZ 450e δείχνει πως υιοθετεί ένα πιο εκλεπτυσμένο σχεδιαστικό μοτίβο, συμβατό με την πολυτελή του υπόσταση και τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Lexus.

Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια ερμητικά κλειστή γρίλια, πλαισιωμένη από αιχμηρούς προβολείς τα οποία ενσωματώνουν λεπτά φώτα ημέρας. Κάθετες εισαγωγές αέρα ακροβολίζονται στο ρύγχος και συνδράμουν στην ψύξη των φρένων, και στο κάτω μέρος συναντάται μια προστατευτική ποδιά, η οποία υποδηλώνει τον συγκρατημένο εκδρομικό χαρακτήρα του ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Πίσω πρωταγωνιστεί η κομψή LED μπάρα που όπου εδρεύει η ονομασία της μάρκας, και στο κάτω μέρος υπάρχει ένας λιτός μαύρος πλαστικός προφυλακτήρας.

Η Lexus δεν ανακοινώνει – προς το παρόν- στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του RZ 450e, αλλά η υιοθέτηση της αρχιτεκτονικής e-TNGA συνεπάγεται τη χρήση των ίδιων κινητήριων συνόλων με το αδελφικό Toyota bZ4X. Το τελευταίο προσφέρεται τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, με μέγιστη ισχύ 218 PS και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 71,4 kWh, η οποία εξασφαλίζει έως και 450 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement

Περισσότερα στοιχεία θα γνωστοποιηθούν μέσα στην προσεχή άνοιξη.

Σημειώνεται ότι η δημοσίευση των πρώτων επίσημων φωτογραφιών με πρωταγωνιστή το RZ 450e συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση των αναλυτικών αποτελεσμάτων της Lexus για το έτος 2021.

Advertisement

Η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 106% φτάνοντας τις 760.021 μονάδες, ένα νούμερο που ευελπιστεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο στο τέλος του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μάσκα του νέου Lexus LX κόβει την ανάσα (video)
Teaser για το Lexus RZ Electric Crossover (+video)
Ένα Lexus που μπορεί να σταθεί δίπλα στο Cybertruck

Advertisement