ΝΕΑ

Η νέα one off Ferrari KC23 έχει καταβολές αγωνιστικές

Ελλάδα 10:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα one off Ferrari KC23 έχει καταβολές αγωνιστικές

ΝΕΑ

Η νέα one off Ferrari KC23 έχει καταβολές αγωνιστικές

ΝΕΑ

Η Ferrari αποκάλυψε σήμερα την τελευταία προσθήκη στη σειρά One-Off της, την KC23.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο στο πρόγραμμα Special Projects της μάρκας, παραγγέλθηκε από έναν από τους κορυφαίους συλλέκτες της Scuderia.

Το KC23 one-off είναι ένα τολμηρό και ακραίο όραμα για το πώς μπορεί να είναι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Μια εξαιρετική νέα αντίληψη για το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο πίστας στην 76χρονη ιστορία του Μαρανέλο, την 488 GT3 στην έκδοση «Evo 2020», η οποία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Advertisement
Advertisement

Και αποπνέει κομψότητα όταν βρίσκεται σε στάση και συναρπάζει τον θεατή, όταν βρίσκεται σε κίνηση. χάρη σε πρωτοποριακές αεροδυναμικές λύσεις, όπως κινητές εισαγωγές αέρα και μια επιβλητική πίσω φτερούγα.

Advertisement

Σχεδιασμένη από το Ferrari Styling Center με επικεφαλής τον Φλάβιο Μαντζόνι, η KC23 βασίζεται στην πλατφόρμα της 488 GT3 Evo 2020 από την οποία κληρονομεί τη διάταξη, το πλαίσιο και τον κινητήρα του.

Ο κινητήρας της 488 GT3 EVO, είναι ένας twin turbo V8 με χωρητικότητα 3,9 λίτρων που αποδίδει στην αγωνιστική έκδοση 660 ίππους, με τη χρήση μιας συγκεκριμένης για τη χρήση αυτή, κεντρικής μονάδας διαχείρισης.

Advertisement

Η βάση για το έργο ήταν πράγματι πολύ ιδιαίτερη: η 488 GT3 αγωνίζεται από το 2016 και μέχρι σήμερα, έχει θριαμβεύσει στους πιο διάσημους αγώνες αντοχής στον κόσμο, σημειώνοντας πάνω από 530 νίκες και κερδίζοντας περισσότερα από 119 πρωταθλήματα, καθιστώντας το το πιο επιτυχημένο αγωνιστικά Ferrari στην ιστορία.

Δεδομένης της ακραίας φύσης της διάταξης του κινητήρα, του πλαισίου και της ανάρτησης, η KC23 σχεδιάστηκε αποκλειστικά για χρήση σε μη ανταγωνιστική πίστα.

Advertisement

Το πιο ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του είναι η διπλή του διαμόρφωση. Σε στάση, η διάταξη του αυτοκινήτου δείχνει τις καθαρές, κομψές, καμπυλωτές φόρμες του, αλλά μόλις φτάσει στην πίστα, η οπτική του θέση κυριαρχείται από τις εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα, που ανοίγουν αυτόματα, και το επιβλητικό πίσω φτερό του.

Οι πόρτες πεταλούδας της KC23 ανοίγουν κάθετα σε μονούς μπροστινούς μεντεσέδες, μια αρχιτεκτονική λύση που μοιράζεται με ένα άλλο εμβληματικό supercar, τη LaFerrari.

Τόσο οι προβολείς όσο και τα πίσω φώτα έχουν επανασχεδιαστεί, με την πιο ριζική αλλαγή στα πίσω φώτα, όπου οι εντυπωσιακές μεθακρυλικές λεπίδες φωτός, εμπνευσμένες από τη Ferrari Vision Gran Turismo, αποκτούν εκθαμβωτική ζωή όταν ο κινητήρας είναι αναμμένος.

Ακόμη και οι γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου επηρεάστηκαν από τη σχεδιαστική φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η KC23: ενσωματώνονται άψογα με το αμάξωμα, χωρίς ορατές κολόνες, πλαίσια ή στεγανοποιήσεις, δημιουργώντας ένα καθαρά εφέ θόλου που προέρχεται από την αεροναυπηγική.

Το μεταλλικό τους φινίρισμα συγχωνεύεται άψογα για μέγιστη στιλιστική συνέχεια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακά φουτουριστικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η διάδοχος της LaFerrari θα είναι από άλλο πλανήτη
Ferrari: Ο Καρντίλε υπεύθυνος για την εξέλιξη της SF-23
Απίστευτο, πόσο μπορεί να κοστίζει αυτή η καμένη Ferrari