Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: Αποτυχίες στην F1, αλλά οι μπίζνες καλά κρατούν

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Αποτυχίες στην F1, αλλά οι μπίζνες καλά κρατούν

ΝΕΑ

Ferrari: Αποτυχίες στην F1, αλλά οι μπίζνες καλά κρατούν

ΝΕΑ

Αν και η ομάδα της F1 βρίσκεται για άλλη μια χρονιά έξω από τα νερά της, η Ferrari δεν σταματά να εξελίσσει τα μοντέλα της. Και σειρά έχει η διάδοχος της SF90.

Advertisement
Advertisement

Ο επερχόμενος αντικαταστάτης της Ferrari SF90, η οποία πήρε το όνομά της από το νικηφόρο υβριδικό μονοθέσιο της Formula 1 με τον V6 του Sebastian Vettel, βρίσκεται στα σκαριά.

Παρόλο που η SF90 δεν αποτελεί άμεσο διάδοχο της LaFerrari, το υβριδικό supercar με την κωδική ονομασία F173 επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο Fiorano, την πίστα δοκιμών της Ferrari, ξεπερνώντας το hypercar που είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία KERS.

Η SF90, που παρουσιάστηκε το 2019, γνώρισε έκτοτε την προσθήκη του πακέτου Assetto Fiorano που είναι προσανατολισμένο στην πίστα και την ακόμη πιο εστιασμένη στις επιδόσεις παραλλαγή SF90 XX, που διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες ως 799 κουπέ και 599 spider.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα αυτοκίνητο δοκιμών, που δείχνει κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αέρα και στις δύο πλευρές είναι εμφανώς διευρυμένες σε σύγκριση με το SF90 και το SF90 XX. Οι αλλαγές είναι επίσης εμφανείς στον μπροστινό αεραγωγό και στα σημεία τοποθέτησης των πίσω αμορτισέρ.

Advertisement

Προγραμματισμένη για ντεμπούτο στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025, η διάδοχος της SF90 είναι πιθανό να διατηρήσει μια εξελιγμένη πλατφόρμα και όχι μια εντελώς νέα.

Η Ferrari έχει μια ιστορία βελτίωσης και αναβάθμισης των υφιστάμενων μηχανικών μερών, με ιδιαίτερο παράδειγμα τη σειρά μοντέλων με κινητήρα V8.

Advertisement

Η νέα έκδοση αναμένεται να ενσωματώσει ένα βελτιωμένο plug-in υβριδικό σύστημα και να παρέχει περισσότερη ισχύ από τον κινητήρα F154 twin-turbo V8, με ισχύ πάνω από 1.000 ίππους.

Επιπλέον, η Ferrari ετοιμάζει την διάδοχο της LaFerrari, με την κωδική ονομασία F250, η οποία θα είναι πολύ κοντά στο αγωνιστικό πρωτότυπο του πρωταθλήματος WEC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η μοναδική «ελληνική» Ferrari SF90 Stradale των 1.000 ίππων!
Ποιά νέα μοντέλα θα παρουσιάσει η Ferrari;
Ποιο είναι το πιο δυνατό υβριδικό supercar στον κόσμο;

Advertisement